Orta Doğu projesi adım adım ilerliyor

Orta Doğu projesi adım adım ilerliyor
Yurt Partisi Lideri Sadettin Tantan, sözde yeni çözüm sürecinin gündeme girmeye başlamasına rağmen kimsenin buna yeterli tepki vermemesinin dikkat çekici olduğunu söyledi.

Fatih ERBOZ /ANKARA

Sadettin Tantan, Türkiye'nin şu anda tamamen tutsak vaziyette olduğunu, yanlış politikalar sonucu güneyde komşumuzun artık Suriye değil Rusya haline geldiğini ifade etti. "Suriye'de amaçlanan Kürt devletinin altyapısı kurduruldu" diyen Tantan, şöyle devam etti: "Kuzey Irak'ta nasıl Türkiye üzerinden altyapı kurduruldu ise Suriye'de de PKK-YPG-PYD altyapısı Türkiye üzerinden yapılıyor. Bunun bir parçası yaşananlar. Bu, çok eski projenin yeniden gündeme gelmesi. Türkiye'nin federal devletlere şehir devletlerine evrilerek güçsüzleştirilip, tutsaklaştırılması projesi ile karşı karşıyayız şu anda."

Sadettin Tantan, Türkiye'nin yanıbaşında yüzyıllık projelerin adım adım ilerlediğini, buna en son ABD-İran arasındaki gerginliğin eklendiğini söyledi. İktidarın bu konuda çözüme yönelik bir politikasının olmadığını, gelişmelere müdahale edemediğini kaydeden Tantan, şöyle devam etti: "Sorun İran'ı vurmak mı istiyorlar, İran'ı tehdit ederek imkân ve kabiliyete mi el koymak istiyorlar? Asıl cevap bulması gereken soru bu. İran bölgesel güç olmak istiyor. Türkiye ve İran'ın bu bölgede dağılması demek, bütün İslam ülkelerinin istikrarsızlaştırılması demek. Eski proje, Türkiye Cumhuriyeti devletinin istikrarsızlaşması tamamen batıya, küresel güçlere tutsak olması demek, bölgedeki ülkelerin de kolay bir şekilde yutulması demek."

( ' ) Yapmak istedikleri kültür devrimiyle büyük değerler kaybediyoruz, nesillerimizin geleceğini kararttık, iyi yetişmelerini engelledik.

AKP'nin 17 yıllık iktidarında kendine göre bir kültür devrimi yaptığını vurgulayan Sadettin Tantan, böylelikle kurumların içinin boşaltıldığını söyledi. Tantan, şöyle konuştu: "AKP, asırlardır süregelen değerlerimizi yok etti. Kimliksizleştirdi toplumu. Kimlikli yapıları yerle bir etti. Kimlikli ağaçlarımızı bile yok ettiler. Bütün her şey tahrip oldu. Bu, iktidarında aslında sonunu beraber getiriyor. Yapmak istedikleri kültür devrimiyle büyük değerler kaybediyoruz, nesillerimizin geleceğini kararttık. Nesillerimizi iyi yetişmesini engelledik. Bunun yanında evlatlarımızı başka güçlerin insafına terk ediyoruz."

Sadettin Tantan, Türkiye'nin uyguladığı yanlış politikalarla bölgesel güç olmaktan çıktığını, bugün yapılması gerekenin, siyasette ayrışmayı sona erdirmek olduğunu kaydetti. Tantan, "Atatürk gibi, iktidar halkla bütünleşmelidir. Parlamento içi ve dışı zihinsel güç bir araya gelmelidir. Bunu da 'kızgın demiri soğutmak' isteyenler yapabilir. İktidar, kendi kişisel çıkarını düşünürse kaybeder" diye konuştu.