Ortak kanaat: Bu sınav ertelenmeli

Uzmanların görüşü de, "panik ataklı öğrenci"lerin haline dönüştü. Bunun en bariz örneklerine Habertürk'de tanık olduk. Katılımcılar arasındaki Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan son noktayı koydu. Sokağa çıkma yasağı uygulanacağı bildirilen sınav günü ya iki kişi gidilecek, ya da veli sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak.

Prof. Dr Bengi Başer Ha bugün ha yarın diyerek tüm öğrencilerin morali bozuldu itirafında bulundu. Bu arada Fatih Altaylı'nın gündeme getirdiği mesajlar hayli ilginçti. Bir kaç örnek verdi:

Çocuklara girin dedik, girdiler.

Dışarı çıkın dedik, çıktılar

Hiç birinde doğru dürüst sinir sistemi bırakılmadı.

***

Şu anda dünyanın her tarafını korona virüs istila etmiş gibi. Bu durum sonunda psikolojik kalıntılara hatta intiharlara yol açacaktır. Bunun sorumluluğunu kimse almamalı. Bence de, Habertürk'deki oturuma katılanlarda da ortak kanaat sınavın  ilan edilip sonradan değiştirilen tarihte yapılması uygun olur.

Goygoycular

Bir kaç lüzumsuz adamı da neden iş başına getirmişler şaşkınım. Sonunda ölüm yok ya gibi abuk sabuk laflarla gelecekteki olası feryatlara niye yeşil ışık yakmaktalar? Millete, "Bu adamların orada ne işi var, moralleri bozmaya mı gelmişler?" dedirtmeyin.

Kim aldatıyor?

Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist, İstanbul'da Fenerbahçe'yi bileğinin hakkıyla 3-1 yenen Trabzonspor oldu. Yediği erken golün şoku üzerine, Fenerbahçe bir de Emre şoku yaşadı. Yedek kulübesinde kırmızı kart gören Emre Belözoğlu'na söyleyecek laf bulamıyorum. Bulunduğu her ortama zarar vermekte. Yeni sezon açılmadan mutlaka kendisiyle vedalaşılmalı. Ali Koç'u kim aldatıyor? Başkanı anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Bu lafımı yazıp duvara asmalılar.

Tespitler ve sorular

Gündeme farklı gözlükle bakan Turgay Yılmaz'dan yine ilginç tespitler ve sorular geldi. İşte onlardan bir demet:

* TIR devrildi, İran'dan gelen çaylar ortalığa saçıldı... İran çayının Rize'de işi ne, akraba ziyaretine mi gelmişler?..

* Nusret'in mandalarla fotoğraf çektirmesi tepkilere neden oldu. Anlamak mümkün değil... Uzay mekiğiyle mi poz verecekti?..

* Sıcak yaz, sıcak siyaset, sıcak salgın... Her şey sıcak. Tavsiyemiz bir bardak soğuk su.

* Bir eleştiri yazarken artık 40 defanın ötesinde düşünmek gerekiyor... Düşünün...

* Halkın deyimiyle herşey ateş pahası, pazarlarda canlı canlı şahit oluyorsunuz.

* Sürekli borçlanmayla iki yakamızın bir araya gelmesi mümkün değil.

* Konut kredilerinin faizi düşünce konut sahipleri evlerine zam yaptı. Demek ki eldeki konutlara çok bağlandılar; satmak istemiyorlar.

* Korona salgınında uzmanlar ikinci dalga uyarısı yapıyor, dinleyen yok... Maske yok, fiziksel mesafe yok, olsa da uyan yok.. Uyarı kime?..

* Üretimi durdurulan termik santrallarda tekrar elektrik üretimine başlanıyormuş. Havayı biraz daha kirletmek lazım diye mi düşünmüşler?..

Güzel bir uygulama

Emekli Koramiral Atilla Kıyat bir süre önce seçim barajı tartışmaları sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında hakaret olduğu iddia edilen ifadelerde bulunmuş ve ona "Kenan Evren" benzetmesi yapmıştı. Daha sonra Kıyat özür dileyince Cumhurbaşkanı da özürü kabul edip davasını geri çekti. Dilerim bu iyi uygulama bir başlangıç olur. Bu arada Başak Demirtaş'a yapılan ahlaksızlığa ilk cezai kararı veren mahkemeye de özellikle teşekkür ediyorum

Saçmalıklara devam

Bir halta yaramayan çır çır programlar bir özellikleri varmış gibi devam ediyor. Mesela Levent Ertem'e ne yazsak bu pislikleri sürdürecek. RTÜK dahil kimsenin bir şey yapacağı yok.

Günün sözü:

---

Sizi eğitenler ancak sizi özgürleştirenlerdir. Friedrich Nietzsche

Yazarın Diğer Yazıları