Osman Kavala, Soros bağlantısını kabul etti

Osman Kavala, Soros bağlantısını kabul etti
Açık Toplum Vakfı’nın yöneticilerinden Osman Kavala, vakfın Soros ile bağlantısını kabul etti. Kavala, vakfın ana finansman kaynağını George Soros olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki faaliyetlerine son veren Açık Toplum Vakfı’nın yöneticilerinden olan ve ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlaması ile tutuklu olan Osman Kavala, yöneticisi olduğu Açık Toplum Vakfı’nın, uluslararası para manipülatörü George Soros ile bağlantılı olduğunu kabul etti.

Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Bartu Soral’ın köşe yazısına yanıt veren Kavala, “Benim Açık Toplum Vakfı üyeliği yaptığım doğrudur. Çeşitli ülkelerde kurulmuş olan Açık Toplum Vakıfları’nın ana finansman kaynağı George Soros’un vakfı olsa da her kuruluş bağımsızdır, kendi yönetiminin belirlediği şekilde sivil toplum projelerine destek verir. Bazı ülkelerde vakıf yöneticilerinin siyasi kimlikleri ve gündemleri olduğu için, sivil toplum faaliyetleriyle siyasi faaliyetler arasındaki sınırın aşılması durumu yaşanmıştır. Ancak, vakfın web sitesinde şeffaf bir biçimde belirtilen proje desteklerinden de anlaşılacağı gibi, Türkiye’deki Açık Toplum Vakfı her zaman siyasi aktörlerle arasındaki mesafeyi korumuştur.” İfadelerini kullandı.

Gezi Parkı olaylarının finansmanının Açık Toplum Vakfı tarafından gerçekleştiği iddialarını reddeden Kavala, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu günlerde tekrar gündeme gelen Gezi olaylarının Açık Toplum Vakfı tarafından finanse edildiği iddiasının asılsız olduğu da vakıf tarafından defalarca belirtilmiştir. Bu konuyla ilgili yapılan denetimler de bu gerçeği teyit etmiştir.

Açık Toplum Vakfı’nın Türkiye’deki faaliyetlerini durdurma ve kendisini feshetme kararından sonra, umarım bu tür asılsız iddialar kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam etmez.”

Uluslararası para manipülatörü George Soros tarafından desteklenen Açık Toplum Vakfı, son dönemde Suriyeli sığınmacılara yönelik yaptığı çalışmalar ile gündeme gelmiş ve oldukça tartışma konusu olmuştu. Gerçekleştirilen çalışmalar arasında en çok göze çarpan ise Türkiye’de yaşayan Suriyeli öğretmenlere Türkçe öğretme programıydı. Projeyle birlikte daha çok sığınmacıya Türkçe öğretilerek, Türkiye’de kalıcı hale gelmeleri hedefleniyordu. Vakıf, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Türkiye’deki faaliyetlerine son verme kararı aldığını bildirmişti.

İlgili Haberler