Osman Öcalan için kırmızı bülten istenmişti!

Osman Öcalan için kırmızı bülten istenmişti!
TRT'nin röportaj yaptığı, TSK'ya ve Türk subaylarına kurulan Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında "gizli tanık" olan Osman Öcalan için, Adalet Bakanlığı 2015'te kırmızı bülten hazırlanması için hareket geçmişti.

Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın mektubunun Anadolu Ajansı tarafından servis edilmesinin ardından bir skandal daha yaşanmış, Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında "gizli tanık" olan Osman Öcalan,  PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın İmralı'dan servis edilen mektubunu ve İstanbul seçimi ile ilgili görüşlerini TRT ekranlarından aktarmıştı. Muhalefete ve muhalif adaylara yer vermemesi ile eleştirilen TRT'nin Osman Öcalan'la röportaj yapması tepkilere neden olmuştu.

TRT'nin Osman Öcalan ile röportaj yapması, Öcalan hakkında 2015'te Adalet Bakanlığı'nın yaptığı bir başvuruyu akla getirdi. Adalet Bakanlığı, PKK'dan ayrılıp Kuzey Irak'a yerleşen Osman Öcalan için, kırmızı bülten çıkarılması ve iadesi için harekete geçmişti. 

İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi, Adalet Bakanlığı'nın Osman Öcalan için kırmızı bülten çıkarılmasına yönelik hazırlığını 15 Mart 2015 tarihinde böyle duyurmuştu:

d9pk7xowkaah7gu.jpg

 

İlgili Haberler