Osman Öcalan’da AKP, MHP ve HDP hemfikir

Osman Öcalan’da AKP, MHP ve HDP hemfikir
Bebek katili Abdullah Öcalan’ın kardeşi, Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasına ilişkin İYİ Parti’nin verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP’nin ‘ret’ HDP’nin ise ‘çekimser’ oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, terörist başı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın 23 Haziran seçimlerinden önce TRT ekranlarına çıkarılması hakkında Meclis’e araştırma önergesi verdi.

Önergede ortaya çıkan tablonun Türk Milletini yaraladığına dikkat çekilirken, “Bir devlet kurumu olan TRT’nin Anayasaya ve yasalara aykırı olarak bir terör örgütü propagandasının bilerek ve kasten bir talimatla mı, yoksa ihmal sonucu mu olduğunun araştırılarak sorumluların bulunması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi için Anayasa’nın 98. TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz” ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti Milletvekillerinin de imzasıyla TBMM Başkanlığına verilen önerge, AKP ve MHP’nin ‘ret’ HDP’nin ise ‘çekimser’ oylarıyla reddedildi.

İlgili Haberler