Osmangazi Köprüsü'nde HGS vurgunu

Osmangazi Köprüsü'nde HGS vurgunu
Geçiş ücreti ve araç garantisi verilmesi tartışmalara neden olan Osmangazi Köprüsü şimdide HSG vurgunu iddialarıyla gündeme geldi.

Osmangazi Köprüsü 2016 yılında yapılan açılışından bu yana gerek geçiş ücreti gerekse devletin verdiği geçiş garantisi ile uğradığı zarar konusunda sık sık tartışmalarla gündeme geliyor. Son tartışma ise tüm bunların üzerine bir de köprüyü kullanan vatandaşların dolandırıldığı iddiası üzerine. İddianın kaynağı ise geçen yıl köprüyü kullanan bir sürücünün çektiği video.Sosyal medyada videonun yayılması ile beraber bir çok vatandaş aynı durumu yaşadığını iddia etti.

ARAÇ GARANTİSİ

Köprüde, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) olduğu halde, HGS’nin yetersiz olduğu belirtilerek gişeden nakit ödeme yapılması isteniyor. İddiaya göre, nakit ödeme yapıldıktan sonra, köprüden geçen araçtan bir de HGS para çekiyor. Fiş almadığı için, nakit ödeme yapan vatandaş, köprüde para verdiğini de daha sonra kanıtlayamıyor. Üstelik, gişede fiş verilmeyerek, geçişin düşük gösterilmesi devlete de zarar veriyor. Zira köprüyü yapan firmaya araç garantisi veren devlet, bu şekilde daha fazla ödeme yapmak zorunda kalıyor.

Osmangazi Köprüsü’nde “soygun” yapıldığının iddia edildiği görüntülerde, “HGS'miz boş diye geçirmiyorlar, ama HGS'miz dolu” diyen çift, “Kapıyı açın, HGS'm dolu benim. Nakit vermeyeceğim, duble alıyorsunuz. Yeter bu soygun ya. BİMER'e, Başbakanlığa şikayette bulunacağım. Hem devletten alıyorsunuz hem de burada peşin alıyorsunuz” diyerek sitemde bulundu. Görüntülerde sürücünün ısrarları sonrası kulübeden çıkan bir memur ise sürücüden kayıttaki kamerasını kapatmasını istiyor.

İRKET'TEN AÇIKLAMA: İDDİALAR ASILSIZ

Osmangazi Köprüsü’nün işletmesi yürüten Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş.’den konuyla ilgli bir açıklama yapıldı. Habere konu iddianın doğru olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İçerikte kullanılan görüntü 11 Haziran 2016 tarihinde Köprü İstasyonunda kaydedilmiş iki yıl öncesine ait bir görüntüdür. İlgili aracın etiket hesap bakiyesi geçiş sırasında yetersiz olup, bu nedenle HGS etiketi vasıtasıyla tahsilat yapılamamıştır. Müşterimiz o anda bu detayın farkında olmayıp fevri davranışta bulunmuş, akabinde de gişede nakit ödeme yaparak geçişini tamamlamıştır. Geçiş sonrasında etiket hesabından mükerrer bir tahsilat ise söz konusu değildir.”

HGS BOŞ DA OLSA GEÇİS YAPILABİLİR

Normal koşullarda sürücüler HGS bakiyeleri yetersiz olsa dahi otoyol ve köprülerden geçiş yapabiliyor. Sürücüler bu geçişin ücretini 7 gün içinde yatırdıkları takdirde herhangi bir ceza ödemiyor.

İlgili Haberler