Osmaniye'deki orman yangınında 4 gözaltı

Osmaniye'deki orman yangınında 4 gözaltı
Osmaniye'de serada spiral makinesinden yükselen kıvılcımlar nedeniyle yangın çıktı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken, yangını söndürme çalışmaları hala devam ediyor.

Osmaniye''de merkezde bulunan Osmaniye Devlet Hastanesi civarındaki ormanlık alanda serada çalışma esnasında spiral makinesinden yükselen kıvılcımın ormanlık alana sıçramasıyla yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen söndürme helikopteri ve çok sayıda ekip, yangına müdahale ediyor.

4 GÖZALTI

Osmaniye Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, kentteki orman yangınıyla ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.

Okumuş, ekiplerin çalışması sonucunda gözaltılar olduğunu belirterek, "Yangınla ilgili 4 zanlı gözaltına alındı. İlk tespitlere göre zanlıların terör bağlantısının olmadığı anlaşıldı" dedi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

BAZI BİNALAR BOŞALTILDI

Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle çevredeki bazı binalar tedbiren boşaltıldı.

Müdahale sırasında dumandan etkilenen bazı itfaiye görevlilerine de 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

"EVLERE GELECEKTİ ORASI DA KONTROL ALTINA ALINDI"

Vali Erdinç Yılmaz, yangın bölgesinde yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, serası olan bir vatandaşın spiral makinasıyla çalışırken kıvılcım yayması sonucu yangının çıktığını söyledi.

Yangınla ilgili gözaltılar olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Tabii ki çok üzgünüz yangın nedeniyle, yanan ormanımız nedeniyle. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Evlere gelecekti, orası da kontrol altına alındı hamdolsun. Şu anda da söndürme çalışmaları devam ediyor. İnşallah çok uzun sürmeyecek, tamamen kontrol altına alınacak. Bir evimizin çatısı alev aldı ama çok hızlı bir şekilde müdahale edildi."