Osmanlı paşaları Fatih'in türbesinde. Eller ise arkada. Görüntüler TRT arşivinden

Osmanlı paşaları Fatih'in türbesinde. Eller ise arkada. Görüntüler TRT arşivinden
İBB Başkanı İmamoğlu’na hakkında başlatılan ‘elleri arkada’ incelemesine ilişkin tartışmalar sürerken TRT 2'de yayınlanan bir belgeselde Osmanlı’nın son padişahı Vahdettin’in kılıç alayı için Fatih Sultan Mehmet türbesine gidenlerin ellerini arkalarından bağladıkları attığı görüntüler ortaya çıktı.

Osmanlı paşaları Fatih'in türbesinde. Eller ise arkada. Görüntüler TRT arşivinden

İBB Başkanı İmamoğlu’na hakkında başlatılan ‘elleri arkada’ incelemesi hakkındaki tartışmalar sürerken TRT 2''nin belgeselinde Osmanlı’nın son padişahı Vahdettin’in kılıç alayı için Fatih Sultan Mehmet türbesine gidenlerin ellerini arkalarından bağladıkları attığı görüntüler ortaya çıktı.

TRT2’de yayınlanan ''Tarihin Ruhu'' belgeselinde yer alan görüntülerde Fatih Sultan Mehmet türbesine kılıç alayı için gidenlerin ellerini arkadan bağladıkları görülüyor.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında geçen yıl katıldığı bir törende, Fatih Sultan Mehmet’e ait türbenin önünde ellerini arkaya bağladığı için hakkında soruşturma başlatıldığı öne sürüldü.

İBB Sözcüsü Murat Ongun iddianın doğru olduğunu açıkladı.

Ongun, sosyal medyadaki açıklamasında, "Cumhuriyet Gazetesi’nde Barış Pehlivan imzalı köşe yazısında belirtilen bilgiler ne yazık ki doğrudur. Niyet okuma odaklı, izandan yoksun yeni bir soruşturma hazırlığı için Başkanımızın ifadesi istenmiştir." dedi.

İmamoğlu, hakkında inceleme başlatmasıyla ilgili olarak kendisini savunma ihtiyacı duymadığını söyledi. Ancak, bakanlığın görevlendirdiği müfettişe yazılı bir ifade sunulduğunu belirten İmamoğlu, "Duygularımı belli etmek zorunda kaldım. Böyle bir sürecin ortaya konulması kötü ortam. Bu sürecin başlatılmasının sahibi yok. İş bakanlığa, savcılığa, CİMER’e kadar gitti. Gazetecilerin de tartışma biçimi çok acı. Absürtlük devam ediyor. Ne yapalım?" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun Fatih Sultan Mehmet Türbesi''nde elleri arkasında yürüdüğü görüntüleri değerlendirdi. İmamoğlu''nun yaptığını saygısızlık olarak gördüğünü belirten Bakan Soylu,, yaşanan olayla ilgili İmamoğlu hakkında soruşturma açılmadığını söyledi.