ÖSYM Başkanı bile görevden alındı yandaş medya KPSS skandalını görmedi

ÖSYM Başkanı bile görevden alındı yandaş medya KPSS skandalını görmedi
KPSS’deki soru skandalının ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınırken, iktidara yakın basın soru skandalına yer vermedi. Görevden alma haberini ise yandaş bazı yayın organları sıradan bir görevden alma haberi olarak geçti.

Ağızları var dilleri yok elleri var klavyeleri yok

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavında yer alan onlarca sorunun Yedi İklim yayınlarının öğrencilerine dağıttığı kaynaklarda birebir yer aldığının ortaya çıktı

Skandal büyük infiale neden olurken, ÖSYM Başkanı Halis Aygün gece yarısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın apartopar imzaladığı karar ile görevden alındı. Aynı zamanda konuya ilişkin inceleme başlatılmasına da yer veren karar gece yarısı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Yediiklim Yayınevi yetkilileri ise ''Sadece bir iki soru aynı'' dedi. Yandaş gazeteler ise yaşanan skandala sayfalarında yer vermedi.

İktidara yakın yayınların internet sitelerinde KPSS’deki soru skandalları görmezden gelinirken, Aygün’ün görevden alınmasına ilişkin karar ise sadece bazı sitelerde sıradan bir görevden alma gibi verildi.

KPSS''DE YAŞANIN SKANDAL TÜRKİYE''Yİ SARSARKEN YANDAŞ MEDYA OLAYI GÖRMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ÖSYM Başkanını görevden alınca yandaş medya kuruluşları skandalın kendisini değil görevden alınmayı haberi lütfen gördüler... 
 

ÖSYM’DEN İLGİNÇ BİR AÇIKLAMA GELDİ

ÖSYM’nin gündemdeki konu hakkında Twitter üzerinden yayınladığı açıklama şu şekilde;

"2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir.

Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Soruların birebir aynı olduğu ortada iken ÖSYM''den böyle bir açıklama gelmesi tepkilere neden oldu.

Açıklamanın ardından ise ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı.

İlgili Haberler