Otobüs biletinde banka taksiti başladı. AKP'ye bu da nasip oldu

Otobüs biletinde banka taksiti başladı. AKP'ye bu da nasip oldu
Akaryakıt fiyatlarına peş peşe zam yapılırken şehirlerarası yolculuğun maliyeti ikiye katlandı. Kurban bayramı öncesinde yaşanan artışlar otobüs biletlerine de zammı getirdi. Şehirlerarası otobüs firmaları da çareyi taksitli bilet satışı yapmakta buldu. 

İstanbul’dan Gaziantep’e Kurban bayramı ziyareti için gidecek dört kişilik bir ailenin en ucuz bilet ücreti  toplamda 4 bin liraya kadar çıktı. 

İstanbul- Ankara arası otobüs bileti fiyatları geçen yıl 170 lira iken bugün yüzde 123 artışla 380 liradan satılmaya başladı. 

Yolcunun alım gücü düşmeye devam edince şehirlerarası otobüs firmaları da çareyi bankalarla anlaşarak taksitli bilet satışı yapmakta buldu. Sektör yetkilileri bu uygulamaya talebin yoğun olduğunu söyledi.

VATANDAŞLAR TAKSİTLİ BİLET SATIŞINA YÖNELDİ

Cumhuriyet''ten Ali Can Polat''ın haberine göre; Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, "Yolcunun alım gücü çok düştü. Bizim de maalesef fiyatlarımız ikiye katlandı. Çünkü akaryakıt dörde katlandı. Bunun yanı sıra, otoyol, personel, kira, araç bakımı gibi bütün kalemlerimizde ortalama yüzde 100 artışlar oldu. Bilet fiyatları vatandaşın alım gücünü aşınca firmalarımız bankalarla anlaşıp taksitle bilet satmaya başladı. Bu uygulama yoğun talep görüyor." dedi.

"YOLCU ZAMMA ALIŞTI"

Gaziantep’in yerel firmalarından SEÇ Turizm yetkilisi Fikret Başkaya ise uzun mesafelerde durumun daha acı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Gaziantep’ten çıkan bir otobüs gidip gelirken 19 bin 500 liralık mazot yakıyor. Diğer masraflarla 25 bini geçiyor ve para kazanma şansınız kalmıyor uzun yolda. Yolcu zamma alıştı. Yolcu da biliyor mazotun fiyatını bize hak veriyor, ama durumları çok kötü. Bilet fiyatını 500 lirada tutuyoruz. Ama 4 kişilik bir aile gidiş gelişe 4 bin TL harcayacak. Bu reva mıdır bu vatandaşa?"

İlgili Haberler