Otobüs,kamyon ve TIR'lar artık İstanbul'un içine giremeyecek

Otobüs,kamyon ve TIR'lar artık İstanbul'un içine giremeyecek
Başbakan Binali Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılış töreninde konuştu. Yıldırım, şehirler arası taşımacılık yapan otobüs, kamyon ve TIR'ların İstanbul içine girmeyeceğini açıkladı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, köprünün hizmete girmesiyle İstanbul trafiğinin rahatlayacağını söyledi.
Yıldırm şöyle konuştu:

"Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi: "Bugün İstanbul için büyük bir gün. 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferinin yıldönümü. İstanbul kapılarını açanSultan Alpaslan'ın ruhu şad olsun. 15 Temmuz'da Türkiye'nin geleceği için hayatını seve seve veren şehitlerin ruhu şadolsun. İstanbul bir köprüler şehridir. İstanbul doğuyla batının köprüsüdür. Yavuz Sultan Selim Köprüsü aynı zamanda bir sanat eseri, bir mühendislik harikasıdır. Dünyanın en geniş köprüsüdür. Üzerinden demiryolu geçen en uzun köprüdür.

OTOBÜS, KAMYON VE TIRLAR ŞEHİRE GİREMEYECEK

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete girecek. Köprünün özelliği şu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyon, otobüs ve tırlar yarından sonra şehir içine giremeyecek. İstanbul'un trafiği de biraz daha rahatlayacak."