Otogarda çaresiz kaldılar

Otogarda çaresiz kaldılar
İran uyruklu aile HES kodu alamadıkları için otogarda çaresizlikten bekliyorlar.

Oda TV’nin haberine göre, iki yıl önce İran’dan Eskişehir’e gelen aile oradan da çalışmak içi Seydişehir’e geldi. Bir köydeki ahırda 2 gün çalıştıktan sonra gece saat 03.00’te otogara bırakıldılar. Aile HES kodu (Hayat eve sığar) alamadıkları için çaresizlikten bekliyorlar.

HES KODU ALAMADILAR

İran uyruklu elektrik mühendisi Hamid Shobeiri, eşi muhasebeci Someyeh Estaji, 5 aylık bebekleri Arad Shobeiri Eskişehir’deki yaşamlarından sonra Seydişehir’e çalışmak için geldiler. Bir köyde 2 gün çalıştıktan sonra otogara bırakıldılar. Nüfus cüzdanları olmadığı için Sağlık Bakanlığı'ndan Hes kodu alamadılar, aileye otogar çalışanları sahip çıktı.

"GECE AÇ VE SUSUSUZ"

Seydişehir Metro temsilcisi Mehmet Kavalcı, ‘’Gece aç susuz 5 aylık çocuklarıyla otogara bırakıvermişler. Her ne kadar kısıtlı imkânlarımızla yardımcı olsak da bunlara devlet yetkililerimizin el uzatması gerekir. Nüfus kâğıtları olmadığı içinde yolculuk yapamıyorlar’’ diye konuştu.

Elektrik Müh. Hamid Shobeiri, ‘’Tekrar Eskişehir’e gitmek istiyoruz. HES kodu olmadığı için burada kaldık. Paramız da yok’’ dedi.