Otogarlarda yolcu yoğunluğu arttı

Otogarlarda yolcu yoğunluğu arttı
9 günlük bayram tatilinin sonuna yaklaşılırken otogarlarda da 'dönüş trafiği' yoğunluğu yaşanıyor.

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde tatil dönüşü yoğunluğu başladı. Kurban Bayramı tatili dokuz gün olmasına rağmen dönüş trafiğinde çile çekmek istemeyenler ve pazartesi açılacak okullara yapılacak hazırlık nedeniyle bazı tatilciler, erken dönüş yaptı. Özellikle üniversite öğrencilerinin temkinli davranması dikkat çekti.

Okullarda 19 Eylül’de çalacak ders zili nedeniyle yılın son uzun tatilini fırsat bilerek uzak yerlere gidenler dönmeye başladı. İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin nöbetçi müdürü Sadullah Şahin, bayram tatilinin hemen ardından okulların açılacağını bu nedenye tatile gidenlerin dönüşlerini birkaç güne yaydığını söyledi. Şahin, “Bayramın son günü itibariyle yoğunluğumuz başladı. Gerekli önlemleri aldık. Otobüs firmaları gerekli gördüğü hatlarda ek seferler koydu” dedi.

Trabzon’dan gelen öğrenci Ahmet Yar, “Bayram dönüş trafiğine yakalanmamak için yola erken çıktım. Yine de yollar çok yoğundu. Bu kadar yoğunluk beklemiyordum. Biraz gecikmeli geldik” diye konuştu. Ordu’dan gelen öğrenci Musa Belci ise “Biletimi önceden ayırttım. Bayram nedeniyle yoğunluk bekliyorduk. Biraz uzun sürdü yolculuk. Yollarda yoğunluk vardı” dedi.