Otomobil bataryalarında devrim yaratacak gelişme. 5 dakikada şarj olup 400 km götürüyor

Otomobil bataryalarında devrim yaratacak gelişme. 5 dakikada şarj olup 400 km götürüyor
Elektrik motorlu otomobillerin giderek yaygınlaşması, bu otomobillerin en büyük sorunlarından bir tanesi olan bataryalara yönelik çalışmaları hızlandırıyor. İsrail merkezli bir teknoloji şirketi olan StoreDot, sadece 5 dakikada şarj olabilen ve 400 km menzil sunabilen bir otomobil bataryası geliştirdiğini açıkladı.

TELE1'de yer alan habere göre, teknolojinin gelişmesiyle birlikte elektrik motorlu otomobillerin giderek yaygınlaştı. StoreDot isimli bir şirket, geliştirdiği batarya ile yeni keşfini duyurdu.

5 DAKİKADA ŞARJ OLUYOR

İsrail merkezli bir teknoloji şirketi olan StoreDot, elektrik motorlu otomobillerin menzil problemini ortadan kaldıracak bir batarya ürettiğini duyurdu. Şirketin iddialarına göre üretilen bu batarya, sadece 5 dakikada şarj olabilecek potansiyele sahip. Üstelik şu an kullanılan mevcut şarj altyapıları, bu bataryayı rahatlıkla şarj edebiliyor.

storedot.jpg

ŞİRKET ESAS HEDEFİNİ AÇIKLADI

StoreDot, sadece elektrik motorlu otomobiller için batarya üretmeye çalışmıyor. Şirketin esas amacı, herhangi bir elektrik motorlu araç için, sadece 5 dakikada şarj olabilecek bataryalar üretmek olduğu belirtildi.

Firmanın pilleri beş dakikada tamamen şarj edilebilecek. Ancak bu durum bugün kullanılandan çok daha yüksek güçte şarj cihazları gerektiriyor. Mevcut şarj altyapısını kullanan StoreDot, 2025’te beş dakikada 160 km menzil gitmenizi sağlayacak pil dolumu gerçekleştirebilecek.

"ÜÇ YIL İÇİNDE PAZARA SUNULACAK"

ABD’deki Pennsylvania Eyalet Üniversitesi Pil ve Enerji Depolama Teknolojisi Merkezi’nden Prof. Chao-Yang Wang, “Bu tür hızlı şarjlı pillerin üç yıl içinde toplu pazara sunulacağını düşünüyorum. Ayrıca piller daha pahalı olmayacaklar; aslında otomobil üreticilerinin, menzil kaygısını ortadan kaldırırken araç içindeki yerleşik bataryayı küçültmelerine ve böylece aracın batarya maliyetini önemli ölçüde azaltmalarına izin veriyorlar.” diye konuştu.