Otomobili stop ettiren kardeşini öldürdü

Otomobili stop ettiren kardeşini öldürdü
Adana'da, birlikte gezdikleri otomobili birkaç kez stop ettirdiği için tartıştığı kardeşi Murat Ağırman'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Cengiz Ağırman hakkında, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, geçen 11 Eylül'de merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Meydan Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde meydana geldi. Bir süre önce cezaevinden çıkan ve kanser hastası olduğu belirtilen Cengiz Ağırman, kardeşleri Murat ve 39 yaşındaki Cemal ile otomobille gezmeye çıktı. İddiaya göre aşırı alkollü olduğu belirtilen Murat Ağırman kullandığı otomobili bir kaç kez stop ettirdi. Otomobilin sahibi olan Cengiz Ağırman ise 'araba kullanmayı bilmiyor musun?' diyerek kardeşine tepki gösterdi. İki kardeş otomobil içinde kavga etti. Cengiz Ağırman, kardeşi Murat'ı göğsünden 2 kez bıçaklayarak kaçtı. Murat Ağırman kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, polis Cengiz ve Cemal Ağırman'ı yakaladı.

Tutuklanan Cengiz Ağırman, kardeşi Murat'ın kendisine küfür ettiğini söyleyerek, "Dövmek için üzerime yürüdü. Bu sırada diğer kardeşim Cemal de bizi ayırmaya çalışıyordu. Beni döveceği korkusuyla üzerimde taşıdığım bıçağı rastgele hedef gözetmeksizin salladım. Pişmanım" diye savunma yaptı.

DAVA AÇILDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, Cengiz Ağırman hakkında 'kardeşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Cemal Ağırman hakkında ise takipsizlik verildi.