Otobüs bilet fiyatları yüzde 150 arttı

Otobüs bilet fiyatları yüzde 150 arttı
Enflasyonda en yüksek artış olan sektör ulaşım oldu. Otobüs fiyatlarında yıllık fiyat artışı yüzde 150 oldu.

Bloomberg HT''den Hande Berktan''ın haberine göre, yüksek akaryakıt, otoyol ve köprü maliyetleri nedeniyle otobüsle seyahat daha çok tercih edilir oldu.

Enflasyonda en yüksek artış olan sektör ulaşım oldu. Toplam bilet tarafının havayolu sektöründe yüzde 60’larda, diğer yanda otobüste ise bilet alım oranı yüzde 25’lerde. Otobüs fiyatlarında yıllık fiyat artışı yüzde 150 oldu.

Özel bir bilet satış şirketinin CEO’su Yiğit Gürocak, bayram tatilinde tekrar gündeme gelen otobüs seyahatleri fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gürocak “Geçen Ramazan Bayramı’nda şehirlerarası seyahat kısıtlamaları devam etmiş, satış miktarları düşük kalmıştı. Dolayısıyla bu ramazan dönemiyle bir önceki Kurban Bayramı''nı mukayese, çok daha gerçekçi olur. Bu yıl otobüste yüzde 105, uçakta ise yüzde 125 artış oldu. 2022 ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre seyahat sektörü önemli toparlanma gösterdi.

Otobüs sektörü ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 civarında toparlanırken yurtiçi uçuşlarda yüzde 37 toparlanma oldu. DHMİ dış hatlarda seyahat kısıtlamasının kaldırılmış olmasıyla dış hat yolculuklarında yüzde 126 artış gözlemlendi” dedi.

 

İlgili Haberler