Ovit Tüneli’nde Cengiz İnşaat’a görülmemiş kıyak. CHP’li Kuşoğlu Sayıştayın raporunu Bakan’a sordu

Ovit Tüneli’nde Cengiz İnşaat’a görülmemiş kıyak. CHP’li Kuşoğlu Sayıştayın raporunu Bakan’a sordu
Sayıştay’ın raporuna göre, Cengiz İnşaat’ın yaptığı Ovit Tüneli inşasında 19 bin TL’lik bir iş için söz konusu şirkete 17 milyon TL ödeme yapıldığı belirtildi. Raporu gündeme getiren CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, "Uykularım kaçtı" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Ovit Tüneli inşaatına ilişkin Sayıştay’ın raporuna yansıyan bir detayı gündeme getirdi.

Rize-Erzurum arasında Ovit Dağı içine kazılan Ovit Tüneli’nin inşaatı Cengiz İnşaat’a verildi. Sayıştay’ın raporuna göre, Ovit Tüneli'nde, maliyeti 19 bin 568 lira olarak hesaplanan bir iş için söz konusu firmaya, 17 milyon lira ödendiği tespit edildi. Raporda, "Sonuç olarak yaklaşık maliyette bedeli 19.568,00 TL olarak belirlenen iş kalemi için yaklaşık 17.000.000,00 TL ödeme yapılmıştır." İfadelerine yer verildi.

Sayıştay raporunu TBMM'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na soran CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, "19 bin lira için 17 milyon lira ödenmiş. Köprü ayağı 2.95 metre daha kısa yapılmış, üstelik parası tam ödenmiş. Bu nasıl vicdan? Sayın bakan, gece bu raporu okuyunca canım sıkıldı, üzüldüm. Yataktan kalkamadım." diye konuştu.

ovit.jpgovit1.jpg