Oya müzesine Japonlardan büyük ilgi

Oya müzesine Japonlardan büyük ilgi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi "İmren Erşen Oya Müzesi" yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de büyük ilgisini çekiyor.

Japon misafirler merak ettikleri müzeyi görmek için Eskişehir''e geldi. Müzeyi gezen ve çok beğendiklerini söyleyen Japon turistler, "Burada çok güzel örnekler var. Bu büyük bir kültür mirası" diyerek hayranlıklarını belirttiler.

Eskişehir''in müzeler şehri olarak da anılmasını sağlayan tematik müzelerden İmren Erşen Oya Müzesi, geçtiğimiz günlerde Yeşilçam''ın yaşayan efsaneleri, usta sanatçılar Türkan Şoray ve Kadir İnanır''ın katıldığı törenle hizmete açılmıştı. Türk sinemasının unutulmaz filmi ''Selvi Boylum Al Yazmalım''a atıf yapılan ve filmin efsaneleşen müziği ile misafirlerine kapılarını açan müze ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen''nin yakın arkadaşı, gecekondu ve çiçekli kadın resimleri ile tanınan ünlü ressam İmren Erşen''in 60 yıl boyunca Anadolu''nda köy köy gezerek oluşturduğu 8 bin parçalık müzeyi görmek için Japonya''dan gelen bir gurup turist Eskişehir''e ulaştı. İmren Erşen müzenin kuruluşunu ve eserleri anlatırken, Japon misafirler de Japonya''da uygulamak üzere oyalardan örnekler aldılar.