Öyle alçakça bir oyun ki...

ABD'nin Orta Doğu'da birinci hedefi, Müslümanları birbirine düşürmek, birbirine kırdırmak. Gizli bir oyun içinde de değiller. Nasıl olsa güç bizde, para bizde... İstediğimizi yaparız, diyorlar. Yeter ki, İsrail sağ olsun!

Öyle alçakça bir oyun ki...

Hadi diyelim, ülke yönetimlerine tavır koymak istiyorsun. Öyle de değil. Doğrudan halkları hedef alıyorlar.

Bakın, muhalifi muvafığı, Türkiye'de Beştepe'de Saray'ın etrafında kol kola kenetlendi. Çünkü ABD ve hempaları doğrudan halkımıza karşılar.

Ankara zamanında ne demişti? Gel Amerika, Rakka'dan İŞİD'i (Saray "DAEŞ" diyor.) birlikte çıkaralım.

Yanaşmadılar. PKK'yla iş birliğine gittiler ve binlerce TIR'la, binlerce kargo uçağıyla teröristlere silâh taşıdılar. Söz verdiler, "Rakka alınsın, silahları toplayacağız." diye. Hiçbir surette sözlerinde durmadılar.

Menbic'de ne yaptılar? Dışişleri bakanlarına kadar geldiler, gittiler. Ağızlarında gevelediler durdular: Çıkardık, çıktılar... Devriye geziyoruz, buyurun siz de gezin. 

Çocuk oyuncağı mı bu?!  Devriye gezsen ne olur, gezmesen ne olur. Devriye mevriye işleri ipe un sermektir. Hem senin ne işin var? Yerli halk Arap. Ver Rakka'yı da, Menbic'i de, diğer yerleri de. Onlar, kendi başlarının çaresine baksınlar, kiminle iş birliği yapacaklarsa yapsınlar! Yok hayır! Olmaz! Bizim asıl dostumuz PKK!

Öyle alçakça bir oyun ki...

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (Ebu Dabî, Dubai, Acman, Füceyre, Re'sü'l-Hayme, Şârika ve Ümmü'l-Kayveyn emirlikleri) yönetimi, şimdi bir tarafta İran'ı, bir tarafta Yemen'i tehdit görerek Siyonist ABD'nin kuyruğuna daha bir sıkı sarılıyor.

Habere bakın siz:

Suudi Arabistan, 12 Temmuz'da Brüksel'de yapılan 'IŞİD'e Karşı Koalisyon' toplantısında Suriye'nin IŞİD'den alınan kuzeydoğusu ve Rakka'nın restorasyonu ve istikrarının sağlanması için 100 milyon dolar taahhütte bulunmuş. Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi, "Bu katkı, hayatları kurtaracak, yerinden edilmiş Suriyelilerin geri dönüşünü sağlayacak ve IŞİD'in Suriye'yi ve komşularını tehdit ederek yeniden ortaya çıkmamasını ve uluslararası topluma karşı saldırılar planlamamasını sağlayacak." diyesiymiş.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert pek seviniyor. Ağzı kulaklarında. "Washington, Riyad yönetiminin 'cömert katkısından' dolayı memnun. Çok teşekkür ediyor." diyor.

Sözcünün açıkladığına göre, Suriye'nin kuzeydoğusunda IŞİD'den kurtarılan bölgeler için koalisyon ortaklarının taahhütte bulunduğu yardım miktarı toplam 300 milyon dolara çıkmış.

Güya Suudîler bu parayı bölgede tarım, eğitim, yol çalışmaları, enkaz kaldırma ve su getirilmesi için veriyorlarmış.

Birleşik Arap Emirlikleri de temmuzda Rakka için 50 milyon dolar yardım vereceğini açıklamıştı.

İnanılmaz ama gerçek. Müslümanların hâli böyle. ABD ver, dedi, veriyor. Kime yarayacak? Kendileri biliyorlar ki, PKK'nın güçlenmesi için bu yardımlar. Halkın ağzına bir parmak bal, gerisi PKK'nın.

Yanı başında 80 milyonluk Türkiye var. 80 milyonu da Müslüman. Sen git elin gâvurunun eteğine yapış.

Öyle alçakça bir oyun ki...

Yazarın Diğer Yazıları