Sokak röportajında konuşan çocuk: Avrupa bizi kıskanıyorsa çocuklarını Avrupa’ya okumaya göndermeyeceksin

Sokak röportajında konuşan çocuk: Avrupa bizi kıskanıyorsa çocuklarını Avrupa’ya okumaya göndermeyeceksin
https://www.instagram.com/tv/CdEgOjOthZ2/?igshid=MDJmNzVkMjY=
İstanbul Bakırköy'de mülteci sorunu hakkında yapılan bir sokak röportajı sırasında mikrofon uzatılan bir çocuğun ''Avrupa bizi kıskanıyorsa çocuklarını Avrupa’ya okumaya göndermeyeceksin'' demesi gündem oldu.

İstanbul Bakırköy’de yapılan bir sokak röportajı sırasında mikrofona konuşan bir çocuğun sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Son süreçte ülke gündeminin üst sıralarında yer alan mülteci sorunu hakkında konuşan bir çocuk, ''''Saat 9’da eve gidiyorum. Elim titreye titreye gidiyorum eve.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Ben Bakırköy Meydan’dan geçiyorum. Daha geçenlerde bir Afganlıyla karşılaştım. Böyle dik dik bakıyor.” diyen çocuk, "Üstümde ne var, neyine bakıyorsun? Tipimde ne var? Bu vatandaşın ülkede kaydı yok. Bu vatandaşı bana zarar verse bulamayacaklar. Çünkü bunun kaydı yok. Nereden bulacaklar?" diye konuştu.

Ülkede rahat yaşayamadığını ve rahat nefes alamadığını belirten çocuk, “Her gün kadın cinayetleri ile karşılaşıyorum. Ama Avrupa bizi kıskanıyor. Avrupa bizi kıskanıyorsa çocuklarını Avrupa’da okumaya göndermeyeceksin. Avrupa’da okutmayacaksın, Türkiye’de okutacaksın çocuklarını.'''' ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler