Oyun içinde oyun

Tarafsız Bölge'nin erkene saat 20.30'a alındığı ilan edildi. Daha sonra normal saatine çekildi. Sebebi belliydi; çünkü Berat Albayrak'ın bütçe konuşması öne alınmıştı. Stüdyodan yayını bölmek yerine, Hazine ve Maliye Bakanı'ndan sonraya aktarmak daha mantıklıydı.

Yapılan anonslarda konuğun Talat Atilla olduğu belirtilince, meraklanmamak mümkün değildi. Vakit geldi ve Ahmet Hakan'ın sorgulaması başladı. Beştepe'ye giden CHP'li muhabbeti hayli uzun sürdü. Atilla'nın kıvırmaları uzayınca, ümit kesilip bu işe son verildi. Aklımızda kalan sadece "CHP'yi mahkemeye vereceğim" oldu.

Anlayacağınız Coşkun'un tek yapacağı şey ağır suç masası usullerini uygulamak kalmıştı.

Ön hazırlık

Coşkun'un ustaca planı daha sonra ortaya çıktı. CNNTURK binasının bir yerine sakladığı klasik davetlileri içeri girdi. İsmail Saymaz, Necdet Saraç, Hadi Özışık, Nedim Şener ve Derya Yanık söze başladılar. Talat Atilla'nın söylediklerinden "fal bakmaya" koyuldular.

Tuhafıma giden İsmail Saymaz'ın söyledikleriydi. Hedefine, Atilla yerine Rahmi Turan'ı oturttu. Hatta büyüğe saygı ve hürmet kuralını kaldırıp attı.

İsmail'deki bu değişimi kınıyorum. Eski yerine dönüşün bedeli bu mu oluyor? Kendisine yakıştıramadım.

Önemli mesaj ve yazı

Öte yandan Rahmi Turan büyüğümden önce bir mesaj aldım. Dün sabah da Sözcü'deki köşesinde buna benzeyen yazısını okudum. Sizlerle paylaşmak benim için onurdur. Üstadın ellerinden öperek, mesajı aktarmak istiyorum:

"Sevgili kardeşim Burhan Ayeri, bugünkü yazını okurken o kadar memnun oldum ki, bunu kelimelerle anlatmam mümkün değil...

Ekran bülbüllerinin ve yağdanlıkların her yanı sardığı günümüzde Babıali'nin son kalan nadir sayıdaki düzgün, objektif ve vefalı yazarlarından biri olmakla gurur duyabilirsin.

1957 yılında aynı gün, aynı yerde mesleğe başladığımız sevgili Orhan Ayhan'ın seni çok sevmesinin ve her zaman övgüyle bahsetmesinin çok doğru olduğunu bir kez daha anladım. Sevgi ve saygılarımla gözlerinden öperim.

Rahmi Turan"

***

Böyle başarı gelmez

++++

Fatih Terim'in balonu tamamen boşaldı. İnanın PSG önünde ortaya konan futbol için sadece hüsran diyebilirim.

Bir takım bu kadar mı teknik ve taktikten uzak olur? Ruhsuzlukları da meydanda. "Galatasaray'ın tek hâkimi" grup sonunculuğunu görüp, alt yapısını hazırlamıştı.

Umut dağıtırken bile, hezimeti biliyordu.

Sen almadın mı?

Belhanda'yı hedef tahtasına çoktan yerleştirmişti.

Emre Mor gibi daha 20'lerinde üç kulüpten kovulan futbolcuyu üstelik para verip transfer eden kimdi? Mor'a verdiği şansı alt yapıdaki gençlere tanısaydı, çoktan ilk 11'e yerleştirmiş olurdu. Şu haliyle bile ancak halı sahada ya da fusbol takımında oynar. Gencecik yaşına rağmen hiçbir halta yaramıyor. Böylesi bir sporcuda ısrarı anlamak mümkün değil.

Taraftar homurdanıyor

Hepsinden önemlisi Galatasaray taraftarının geldiği nokta. "Terim istifa" bağırtıları artık gizlenemiyor. PSG maçı sonrası gelinen durumu özetlersek; "Bir efsane yıkılıyor." Huyunu suyunu ezberlediğimiz hoca, bu tepkiler daha da artarsa istifa edecektir. Önünde bir şık daha var. Mustafa Cengiz'in yerine başkanlığı seçmek!

***

Sallamalara devam

++++

Dün yine a Spor'da eski çalışma arkadaşım Kemal Belgin'in bir sürü palavrasını dinledim. Ona bazı şeyler sormak istiyorum. Tercüman'da ne zaman spor müdürlüğü yaptı? İstihbarat şefliği görevinde bile bulunmadı ki.

Belgin, söz ettiği devirde yaşamış insanların hayatta olduğunu bilmiyor mu? Gitmediği maçları, izlemiş gibi anlatışı da ayrı sorun.

Bir de hatırlatma yapmak istiyorum; Trabzonspor'un şampiyonluk sayısı 5 değil 6'dır!

***

Hoş bir spor:

CURLİNG

++++

Orhan Ayhan'la programında tanıtılan son yıllarda bizde de patlayan bir buz sporuydu. Ancak bunun kavga dövüşlü buz hokeyinden çok farklı olduğunu biliriz. 1501 yılında İskoçya'da başladığını öğrendik. Dörder kişilik ekiplerle oynanan bu spor dalı kısa sürede gelişti. Halen 110 kulüp ve 4 lige sahip.

Ekrana getirilen animasyon filmle çok güzel tanıtıldı.

Programa katılanlar ise Federasyon Başkanı Kenan Şebin ve millî sporcular Uğurcan Karagöz ile Dilşat Yıldız. Hedefleri olimpiyatlar. 2026'da da buradan madalya çıkarmak.

...

GÜNÜN SÖZÜ:

Bazıları harp malulü, bazı kadınlar ise darp malulü. İbrahim Ormancı

 

Yazarın Diğer Yazıları