Tiyatro ve seslendirme sanatçısı Semih Sergen Bodrum’da hayatını kaybetti.

Tiyatro ve seslendirme sanatçısı Semih Sergen Bodrum’da hayatını kaybetti.
Sinema - tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısı, oyun ve şiir yazarı Semih Sergen (91), Bodrum'da hayata veda etti. Kendisi gibi tiyatrocu olan Burak Sergen ve Toprak Sergen kardeşlerin babası olan usta oyuncunun vefatı sevenlerini yasa boğdu.

Kendisi gibi tiyatrocu olan Burak Sergen ve Toprak Sergen kardeşlerin babası, usta sanatçı Semih Sergen Bodrum’da vefat etti.

Acı haberin ardından Burak Sergen, babasıyla birlikte yer aldığı fotoğrafı Instagram hesabından “Canım babacığım elveda” notuyla paylaştı.

SEMİH SERGEN KİMDİR? 

Dokuz kuşaktır İstanbul''da yaşayan bir ailenin evladı olarak 11 Mayıs 1931 tarihinde İstanbul''da dünyaya gelen Semih Sergen, gençlik yıllarında marangozluktan boyacılığa kadar çeşitli işler yaptı. Tiyatro sevgisi çocukluk yıllarında oluşan Sergen, okuduğu okulun tiyatro kolu başkanı oldu. Ailesinden gizli konservatuvar sınavına girdi. 1949''da Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Nurettin Sevin, Mahir Canova, Cüneyt Gökçer gibi ustaların öğrencisi oldu. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümünü birincilikle bitirdikten sonra birçok önemli karakteri canlandırdı.

Tiyatroda 100’ün üzerinde oyunda başrolde yer aldı, 40’ın üzerinde oyunu sahneye koydu. Oyunlarını topladığı 11 kitabı ve 17 de şiir kitabı bulunuyor. Türkiye’de ilk 45’lik şiir plağını o hazırladı. Bunu çeşitli kasetler ve CD’ler izledi.

1958 yılında ''Duvaklı Göl'' adlı filmle Yeşilçam’a adım atan Semih Sergen, pek çok gazete ve dergiye yazılar yazdı. Kendisi gibi tiyatrocu olan Burak Sergen ve Toprak Sergen kardeşlerin babası olan sanatçı, Bodrum''da yaşıyor, kendi ismiyle kurduğu Semih Sergen ve Dostları Tiyatrosu''nu yönetiyordu.

İlgili Haberler