Ozan Arif, Gaziantep’te anıldı

Ozan Arif, Gaziantep’te anıldı
Milliyetçi camianın büyük ozanı Arif Şirin, Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Gaziantep’te de saygı ile anıldı.

Ozan Arif Şirin, vefatının birinci yıl dönümünde Türkiye’nin çeşitli yerlerinde anılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 13 Şubat’ta hayatını kaybeden Şirin için İstanbul Üsküdar’da 21 Şubat’ta düzenlenmek istenen anma programı, AKP’li belediye tarafından Ankara’dan gelen baskı nedeniyle iptal edilmişti. Tertip Komitesi, kısa süre içerisinde yeni bir yer bularak, anma programını başka salona kaydırdı. Buna göre, Ozan Arif Şirin’in İstanbul’daki anma töreni 21 Şubat’ta Bakırköy’deki Cem Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

GAZİANTEP TÜRK OCAKLARI DA UNUTMADI

Büyük Ozan Arif Şirin, Gaziantep’te de saygı ile anıldı. Türk Ocakları Gaziantep Şubesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe başta Türk Ocakları Gaziantep Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Mete olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Mete’nin Ozan Arif hakkındaki açılış konuşması ile başlayan etkinlik, sinevizyon gösterisi ile devam etti.

YAKIN ARKADAŞI OZAN ARİF’İ ANLATTI

Etkinliğe katılanlar arasında yer alan Ozan Arif’in yakın arkadaşı Mehmet Gebel, Arif Şirin’in hayatından ve sanatçılığından bahsederek, “Milletlerin büyüklüğü, ozanların büyüklüğü ile ölçülür. Ozan Arif gibi büyük bir Ozan da bizim milletimize nasip olmuştur. Ozan Arif, sanatçılık ve şahsiyet açısından Yunus Emre, Hac-ı Bektaş, Mevlana, Pir Sultan Abdal ve Karacaoğlan geleneğinden gelmiştir. Ozan Arif, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in manevi oğlu olmakla birlikte, milyonlarca ülkücünün de manevi babası konumundadır” ifadelerini kullandı.

Ozan Ali Dağcı ve davet edilen sanatçıların Ozan Arif’in türkülerini seslendirmesi ile devam eden program, büyük Ozan Arif'e dualarla son buldu.