Ozan Ceyhun’un askerliğini yapmadığı ortaya çıktı

Ozan Ceyhun’un askerliğini yapmadığı ortaya çıktı
Viyana Büyükelçiliği görevine atanmasıyla büyük tepki çeken Ozan Ceyhun’un askerliğini yapmadığı ortaya çıktı.

Ülkücü Mustafa Erol’un 1977 yılından düzenlenen bombalı saldırı ile şehit olmasından sorumlu olan ve geçtiğimiz günlerde Viyana Büyükelçisi olarak atanması ile büyük tartışma yaratan Ozan Ceyhun ile ilgili yeni bir gerçek ortaya çıktı. Uzun süre yurt dışında kaçak yaşamasının ardından davası düşen ve sonrasında AKP’den milletvekili aday adayı olan Ceyhun’un askerliğini yapmadığı ortaya çıktı.

Ciddi gazetede yer alan habere göre,  Mustafa Erol'un katillerinden Dev-Yol davası sanığı büyükelçi Ozan Ceyhun'un askerlik yapmadığı öğrenildi.

KANUN KAÇAĞI OLDUĞU İÇİN PASAPORTU İPTAL ETTİ

 İstanbul'daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu'nu uzun namlulu silahlarla taradıktan sonra bombalayan ve Mustafa Erol isimli ülkücünün şehit olmasına yol açan Dev-Yolcu Ozan Ceyhun, olayın hemen ardından Avusturya'ya kaçtı. Hakkında kırmızı bülten çıkartılan, gıyabında idam cezasıyla yargılanan Ozan Ceyhun, bir süre kaldığı Avusturya'dan Almanya'ya geçti. Ardından Türkiye Cumhuriyeti Ozan Ceyhun'un pasaportunu iptal etti ve hakkında cinayetten kırmızı bülten çıkardı.

KENDİ İSTEĞİYLE TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKTI

Ozan Ceyhun bunun üzerine kendi isteğiyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıktı. Hakkındaki davalar zaman aşımından düşünce, cebindeki Alman pasaportuyla önce KKTC'ye, sonra Türkiye'ye geldi. Mustafa Sarıgül'e danışmanlık yaptıktan sonra anlaşılmaz bir şekilde AKP'ye dahil edildi ve İzmir'den aday adaylığı başvurusu yaptı.