Ozan Kabak yılın çaylağı ödülüne aday gösterildi

Ozan Kabak yılın çaylağı ödülüne aday gösterildi
Devre arasında Galatasaray’dan Stuttgart'a transfer olan Ozan Kabak, Almanya’da yılın çaylağı ödülüne aday gösterildi. 19 yaşındaki Ozan Kabak bu sezon Stuttgart formasıyla çıktığı 15 maçta 3 gol kaydetti.

Almanya'da yılın çaylağı adayları arasında ara transfer döneminde Galatasaray'dan, Stuttgart'a transfer olan Ozan Kabak da yer aldı. Bundesliga'nın resmi internet sitesinde adaylar tanıtılırken; 19 yaşındaki oyuncunun kısa sürede Stuttgart'ta ilk 11'in vaz geçilmez ismi olduğu yorumu yapıldı. Ozan Kabak'ın ikili mücadelelerdeki üstünlüğüne dikkat çekilirken, yerden ve havadan toplarda da etkili olduğu belirtildi.

Stuttgart'ta oynadığı sürede dikkat çeken bir performans sergileyen 19 yaşındaki oyuncunun, 24. haftadaki kümede kalma mücadelesi verdikleri Hannover maçında 2 gol birden atarak, Bundesliga'da bir maçta iki gol birden atan en genç futbolcu unvanını aldığını kaydedildi.

YILIN ÇAYLAĞI ÖDÜLÜNE ADAY İSİMLER

Borussia Dortmund'dan Achraf Hakimi, Hoffenheim'dan Reiss Nelson, Fortuna Düsseldorf'un orta saha oyuncusu Dodi Lukebakio, Eintracht Frankfurt'dan Evan N'Dicka, Nürnberg'in sağ kanadı Matheus Pereira ve Ozan Kabak'ın takım arkadaşı Nicolss Gonzalez ödüle aday gösterilen diğer isimler oldu.

19 yaşındaki Ozan Kabak bu sezon Stuttgart formasıyla çıktığı 15 maçta 3 gol kaydetti.