Özbek, Lucescu'yu duyurdu.

Özbek, Lucescu'yu duyurdu.
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, LigTV'de açıklamalarda bulundu. Özbek teknik direktörlük için Lucescu ile görüştüklerini söyledi..

Sportif A.Ş. yönetim kurulunda yeni yapılanma sürecindeyiz. 3 isim atayacağız. Bu yönetim kurulunu oluşturmadan harekete geçmedik. Sizi yönetime aldık ama şu antrenörle anlaştık demek olmaz. Acele bir karar yerine Galatasaray'ın geleceğini planlayan gerekirse alt yapı içinde en uygun olan hocayı getirmeyi planlıyoruz. Düşündüğümüz hocalardan bazıları görevde.

Lucescu'yu Galatasaray'ın başında görmek isteriz. Görüşmeyi de yapacağız, ilk tercihlerimizden birisi. Telefonla konuştuk, O da bize bir süre verdi. Asıl kararı verecek olan yönetim kurulumuzdur. Lucescu çok önemli bir isim.

Fatih Hoca Galatasaray'ın efsane isimlerinden birisi. Şu anda görevde olması Galatasaray'ın şanssızlığı. Fatih Hoca'yı kim istemez. Avrupa Şampiyonası öncesi görüşmek yanlış olur diye düşünüyorum.

Bir gün takımı Mehmet Özbek yönetiyor diyorlar, bir gün Sneijder yönetir diyorlar. Böyle bir şey olur mu? Dünyada hiçbir yerde böyle şeyler konuşulmuyor. Bütün polemiğe açık olaylar Galatasaray'a yakıştırılıyor. Bu tartışmanın bitmesi gerek.

UEFA'nın önerdiği rakama, biz de bir rakam önerdik. Galatasaray Türkiye'nin en fazla geliri olan kulüp. UEFA bize yıllık futbolcu ödemelerinin 65 milyon Euro'yu geçmemesi uyarısında bulundu.

Galatasaray'a UEFA 1 yıl ceza verdi. Buna katılma hakkını elde etmeliyiz. Kupayı almanın peşindeyiz. Galatasaray'ın başarı çıtasını yukarı çekeceğiz. UEFA konusunda CAS'a gittik. Haziran'da mahkememiz var. Platine'ye 8 yıl ceza verildi, CAS bunu 4 yıla düşürdü. Bu işte tecrübeli olan isimleri topluyoruz ve farklı argümanlar ile savunacağız. UEFA 2015 Eylül'ünde geldi hesaplarımıza inceleme başlattı. Senin durumun vahim gel masaya oturalım dedi. CAS'a diyeceğiz bu durum bizi, futbolcularımızı demotive ediyor. 2016'ya kadar inceleme süresi olmasına rağmen, erken gelmekle bizi cezalandırdı.

KALACAK GİDECEK OYUNCULARI YENİ HOCA BELİRLEYECEK

Transfer politikası enteresan. Ligdeki başarı transferin hacmi ile beraber gelmiyor. Bunun en canlı örneği Galatasaray basketbolu. Geçen yıl 12 milyon dolar ile bu sene 6 milyon dolar ile. Transferde hacim değil doğru hamle önemli. Galatasaray'ın uyması gereken zorunluluklar var. Ama başarıyı elde edecek transferleri yapmak mümkün. Galatasaray'ın dosyalarına girdiğiniz zaman son yıllarda yapılan transferler ve bu transferlerin şimdi nerede olduğu ve ne maliyetleri olduğunu herkes biliyor. Bazen hayal içinde oluyorum, öyle bir imkan olsa ki bir düğmeye basalım ve bu transferleri yapan adamları karşımıza getirelim. Sen Hayroviç'i ne amaçla transfer ettin. Ontivero'yu ne maksatla aldın. Bu kişileri bulup sormak lazım. Kol kırılır yen içinde kalır kavramının değişmesi lazım. Kol kırıldığında ise kolu kim kırdıysa sormak lazım. Kolu kıran bedelini ödesin.

Telles ve Bruma'nın ne olacağını yöne yönetim kurulu oluşturduktan sonra. Ayrıca yeni hocamıza da soracağız.

Mehmet Topal ve Rodiega hakkında susma hakkımı kullanıyorum. Sneijder, Podolski ve Muslera sözleşmesi devam ediyor.

Donk'u Kasımpaşa süreçte çok izledik. Orada faydalı bir performansı vardı. Nedense Galatasaray'da tutmadı. Bu kararı da yeni gelen antrenör karar verecek. Biz hocanın önüne performans karnesi koyacağız.

Yönetim kurulu olarak sabah 10, akşam 8'e kadar çalışıyoruz. Transferde har vurup harman savurmayacağız. Melo'nun dönmesini zannetmiyorum. Bize bir talep gelmedi ve Melo'da artık yaşlandı.

.