Özbudun Erdoğan'ın terzisi

Özbudun Erdoğan'ın terzisi
Özbudun Erdoğan'ın terzisi

Ergun Özbudun’u eleştiren Prof. Dr. Küçük, “Hocam, artık Tayyip Erdoğan’ın terzisidir. Tayyip Erdoğan’ın

Haber : Ceyhun BOZKURT

Prof. Dr. Yalçın KÜÇÜK
Özbudun Erdoğan’ın terzisi
Ergun Özbudun’u eleştiren Prof. Dr. Küçük, “Hocam, artık Tayyip Erdoğan’ın terzisidir. Tayyip Erdoğan’ın vücuduna uygun bir Anayasa hazırlıyor” dedi.

Prof. Dr. Yalçın Küçük, Prof. Dr. Ergun Özbudun’un Erdoğan’a özel anayasa hazırladığı iddiasında bulundu.
 Prof. Dr. Yalçın Küçük AKP’nin sözde sivil anayasasını değerlendirirken ilginç bir noktaya değindi. “Bugünkü Anayasa’da Cumhurbaşkanı olunması için üniversite diploması lazım” diyen Küçük, şu tespiti yaptı: “Tayyip Bey, bizim sadece kuşku olarak söylediğimiz, acaba yok mu dediğimiz, galiba Tayyip Bey’in üniversite diploması yok. Açın Bakanlar Kurulu’nu tek tek yazan Milliyet Gazetesi’ne bakın. Bütün bakanların bitirdikleri okullar var. Bir tek Başbakan’ın okulu yok.”  “Bir Başbakan halkını bu kadar yanıltabilir mi?” diye soran Küçük, şöyle devam etti: “Acaba Cumhurbaşkanı olabilmesi için gerekli şartlar yok mu? Benim tahminim bu Anayasa değişikliklerinde, bu durumu da düzeltecekler.”  “Biliyorsunuz Özbudun hocamız, çok değerli bir hukukçuydu” ifadesini kullanan Küçük, “Artık hiçbir değeri yok hukukçuluğunda. O artık hukuku bıraktı.

Ben hukuku bırakanlara hukuk doktoru değil, hukuk baytarı oldu diyorum. Ergun Özbudun hocam, artık Tayyip Erdoğan’ın terzisidir. Tayyip Erdoğan’ın vücuduna uygun bir Anayasa hazırlıyor. İkinci sorumuzda Tayyip Bey’e şu olacak. Sizin askerlikle ilgili bir sorununuz mu var? Bir rapor mu var. Bunu sormak hakkımızdır. Üçüncüsü de bir sağlık sorunu mu var?”