Özdağ: Adım adım bağımsız Kürdistan'a gidiyorlar!

Özdağ: Adım adım bağımsız Kürdistan'a gidiyorlar!
MHP Genel Başkan Adayı Özdağ, Kerkük İl Meclisi’nin, kentin Peşmerge Yönetimi'ne bağlanması için aldığı referandum kararına tepki gösterdi.

Kerkük İl Meclisi, Türkmen kenti Kerkük’ün Peşmerge Yönetimine bağlanması için referandum kararı aldı. Arap ve Türkmen üyeler oylamayı boykot  etti.  Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, konuyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan tepki gösterdi.

'EVET' UĞRUNA KÜRDİSTAN'A SESSİZ

Özdağ, “Adım adım bağımsız Kürdistan’a doğru gidiyorlar ve Erdoğan ‘evet’ uğruna ses çıkarmıyor” ifadelerini kullandı.

TEK DEĞİL TÜRK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır mitingindeki “Dikkat ediniz. Türk demiyoruz. Kürt demiyoruz. Laz, Boşnak, Roman demiyoruz. Hepsini birden içine alan bir ifade kullanıyoruz. 'Tek millet' diyoruz. 80 milyonuyla tek millet" sözlerini hatırlatan Özdağ, “Miletimizin adı TEK değil TÜRK. Erdoğan, PKK ile yeniden müzakerelere başlamadan önce TÜRK milletini tasfiye ediyor. Ülkücüler HAYIR diyor” değerlendirmesinde bulundu.

RUMLAR ‘EVET’ İÇİN ÇALIŞIYOR

Kıbrıs’ta Rumların ‘Evet’ çalışması yaptığını belirten Özdağ, şu mesajı paylaştı: “Kıbrıs’ta Rumlar ve Yes  be Anamcılar Evet’e destek için çalışıyor. Rum Dışişleri Bakanı KKTC ile anlaşma olmaz diyor.”

İlgili Haberler