Özdağ: "AKP ve Saray bizden çok şey öğrenecek"

Özdağ: "AKP ve Saray bizden çok şey öğrenecek"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, NTV canlı yayınında gündemi değerlendi. Terör operasyonlarına da değinen Özdağ, "Biz deneyimli bir ekibiz AKP ve Saray bizden çok şey öğrenecek" dedi.

İYİ Parti Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu. 

Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Kuvvetler ayrılığı konusunda uyarılarda bulunmuştuk. Ama ne yazık ki kirli bir referandum yüzünden bu süreci yaşamak zorundayız. Sürdürülebilir mi? Sürdürülemez.

İYİ Parti  Terörle Mücadele Yasası'nı büyük bir merakla bekliyoruz. Terör örgütün anlaması çok geç oldu iktidarın. Terfi ettirdikleri askerler 15 Temmuz'da ülkeyi bombaladı.

Cumhurbaşkanı 1 Lira döktürdü, kendi için. Daha önce de terör örgütüne döktürmüştü."

STRATEJİK EYLEM PLANI

"Biz stratejik eylem planı koyduk parti olarak ortaya. AKP'nin ve Saray'ın bizden çok şey öğreneceğini düşünüyoruz. Yardımcı olmak istiyoruz. Ama güveniyor muyuz? Hayır.

Cumhurbaşkanı, FETÖ konusunda intikam duygusuyla hareket ediyor. Stratejik davranmıyor.

Terör konusunda ön yargılı davranmıyoruz. Sadece getirsinler bakalım diyoruz.

Biz İYİ Parti olarak, kimsenin yanında durmayacağız. Olaylara bakacağız, ona göre hareket edeceğiz.

Bir 'Devlet İnceleme Grubu' kurduk, çıkarılacak maddelerin dosyaları tek tek inceleniyor. Bir ön rapor çıkaracağız. Sonra nihai rapor açıklayacağız. Bu bir süreç biz bu konuda hassas davranıyoruz."

HULUSİ AKAR AÇIKLAMASI

"Şu an Türkiye'de olan şey en kötüsü. Emir komuta silsilesini muhafaza eden bir kurumsal yapı olması.  

Bir taraftan Genel Kurmay Başkanı Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olacak. Kuvvet Komutanları, Savunma Bakanlığı'na bağlı olacak. Böyle bir şey olmaz. Devlet böyle yürümez.

Hulusi Akar'ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olması çok hüzünlü bir olay. Hep deriz asker 'siyasetin dışında' dursun. Akar, boğazına kadar siyasete batmıştı. Gül'ü ziyaretini hatırlayın. Ama Akar'ın o üniformayı çıkarmasına bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak aslında mutlu oldum."

İlgili Haberler