Özdağ: MHP Kurultayını AKP Engelledi

Özdağ: MHP Kurultayını AKP Engelledi
Ümit Özdağ, Samsun’da yaptığı konuşmada AKP hükümetini ağır sözlerle eleştirirken, 15 Mayıs’ta ki MHP Kurultayının yapılmasına AKP’nin engel olduğunu söyledi.

Özdağ ülkenin çok ağır bir krizden geçtiğini belirterek, "Türkiye her yönüyle çok ağır bir krizden geçiyor. ve AKP hükümeti bu krizi yönetebilecek refklesleri sağlayabilmekten çok öte aciz, ülkenin karşı karşıya olduğu büyük tehditleri aşabilmek adına bir umut vermediği gibi aksine bu tehditlerin merkezinde yine AKP zihniyetinin olduğu çok açık. Bu hükümet deyince Davutoğlu gitti yerine Binali geldi. Yarın ona da İn ali diyecekler.Ve Binali inecek bi başkası binecek ama Türkiyeyi felaketten başka bir yere götürmeyen Erdoğan ve AKP zihniyetiyle baş başa kalacağız. Türkiye’nin birliğini bütünlüğünü ve ekonomik refahını sağlayabilmek için. Çok ağır bir krizden geçiyoruz. Bu ağır krizin temel ayağını aziz vatanımızın toprak bütünlüğünün tehdit altında oluşturması görülüyor. Bazıları bize soruyorlardı. Bir paranoya yaşıyorsunuz. Hep tehditlerden bahsediyorsunuz. Ülkeler hıyar mıdır ki bölünsün. Irak bölündü, Sudan bölündü, Suriye Bölünüyor, Yemen Libya bölündü. Ve şimdi Erdoğan diyor ki Türkiye tarihinin en kritik döneminden geçiyor. Muhtarları çağırıyor sarayında yaptığı konuşmada Türkiye tarihinin en kritik döneminden geçiyoruz diyor. Davutoğlu yaptığı iki konuşma da devletimiz beka sorunu ile karşı karşıya olduğunu itiraf etti. Beka sorunu demek varlık sorunu demek. Çünkü ülkemizin sınırlarındaki ülkeler parçalanıyor ve bu arada New York Tımes ta yeni bir harita yayınlandı.

Acaba Ortadoğu sınırları tekrar belirlenmeli diye ve o harita da Türkiye’nin sınırlarının tekrar sevr sınırlarına dönüştürüldüğünü görüyoruz. Evet biz Türk Milliyetçileri bir paranoya yaşamadık. Biz ülkemizin bölünme tehdidi yaşadığını yıllardır söylüyoruz.1071 de bu coğrafyaya geldik.Üçüncü gelişimizdi. Anavatanımızı nihayet kıldık ve bu coğrafyadan balkanlara balkanlardan orta Avrupaya kadar ilerledik ve 1074 te başlayan geri çekilme Sakarya’ya kadar sürdü. Sonrasında Türk milliyetçilerinin önderliğinde Mustafa Kemalin yönetiminde Türk Milliyetçileri Türkiye Cumhuriyetini kurdu. Şimdi bizim bu coğrafyadaki egemenlik hakkımızı tasfiye etmek isteyen bir saldırı ile karşı karşıyayız. Bu saldırıları siper edecek olan yine 1919 da olduğu gibi Türk Milliyetçileridir" dedi.

MHP KURULTAYINI AKP ENGELLEDİ

15 Mayıs’taki MHP Kurultayı’nın yapılmasına AK Parti’nin engel olduğunu söyledi. Özdağ  AKP’yi eleştirdiği sözlerinde “Kendileri istedikleri zaman hemen kongre kararı alıp yapabiliyorlar fakat konu MHP olunca sorun oluyor” dedi.

MHP’de değişime ihtiyaç bulunduğunu belirten Ümit Özdağ, Genel Başkan olacağına inancının tam olduğunu söyledi. MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, Türkiye’de adalet ve hukuk anlamında birçok eksikliğin olduğunu da kaydetti. Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanın Anayasal sınırlarına rağmen AKP’yi yönetmeye devam ettiğini, her gün yeni bir Anayasa suçu işlediğini, kendi partisinin dışındaki siyasi partileri dizayn etmeye çalıştığını belirtti. 

Özdağ; Erdoğan’ın bugün istediği partili Cumhurbaşkanlığı sistemi zaten 1961 Anayasası’na kadar Türkiye’de uygulanan bir sistem olduğunu ve özellikle eleştirdiği İsmet İnönü döneminde yaşanan sorunların bilindiğini O tarihte İnönü’yü Milli Şef diye eleştirenlerin bugün geldiği nokta, Milli Şeflik özentisi olduğunu belirtti.