Özdağ: Tedbir kararı kalkarsa kurultay gerçekleşir

Özdağ: Tedbir kararı kalkarsa kurultay gerçekleşir
YSK’nın vermiş olduğu karar sonrasında CNN Türk’te Nevşin Mengü’ye konuşan genel başkan adayı Ümit Özdağ, “3.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 19 Haziran’daki değişiklikleri onaylaması durumunda kurultayı yaparız” dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kurultayı tescil etmemesi ve 3.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararını esas alarak “kurultay yapılamaz” kararı veren YSK, gündemin birinci konusunu yine MHP yaptı.

MHP’deki son gelişmelerle ilgili genel başkan adayı Ümit Özdağ, “3. Asliye Hukuk Mahkemesi tedbir kararını kaldırırsa, 19 Haziran Kurultayı’ndaki tüzük değişikliği kabul edilir, böylece kurultayın önünde hiçbir engel kalmaz” açıklaması yaptı.

İşte Özdağ’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Öncelikli olarak bütün kamuoyu MHP’de delegelerin çok büyük bir bölümünün bir değişim istediğini görüyorlar. Delegeler bu iradelerini ortaya koydular.

Bugüne kadar bu kurultayı yapana kadar değişik aşamalardan geçtik ve bir hukuk mücadelesi vererek geldik.

Tüzüğe göre yeterli sayıda delege başvurursa tüzük değiştirilebilir. Mahkemeye başvurulmaz.

Siyasi bir kararla değil, “hukuki” bir kararla geçici olarak tekrar engellenmiştir.

MHP Genel Merkezi'nin bütün kurumlarını mahkeme kararlarıyla değil Ülkücü iradenin kararına göre yerlerinde oturmalıdır.

Bunun yolu da kurultay yapmaktır.

BAHÇELİ SÖZÜNÜ TUTSUN

Ben Genel Merkez’den rica ediyorum: 10 Temmuz sabahı tüzük genel kurultayını düzenleyin. Genel başkanlık seçimi yapamayız ama tüzüğü değiştirildikten sonra genel başkan seçimini yapabiliriz.

Ben buradan Genel Başkan’dan Türk milletine verdiği sözü yerine getirmesini bekliyorum. Mahkeme 63/4. Maddesini tekrar inceleyebilir. Hakimin üzerinde çok büyük bir yük vardır. Hakimin adalet gereği bir an önce karar vermesi gerekiyor. Cuma gününe kadar mahkeme karar verebilir, tüzük değişikliğini kabul edebilir, bir kısmını veya bütün hepsini kabul edebilir.

O zaman kurultayın yine önü açılmış olur.

10 Temmuz’dan sonra karar kalkarsa süreç tekrar başlayabilir. Burada önemli olan 3.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin hangi maddeleri kabul edeceği veya reddeceği.