Özdağ ve Yalım Mahruki'yi yalnız bırakmadı

Özdağ ve Yalım Mahruki'yi yalnız bırakmadı
AKUT Onursal Başkanı Nasuh Mahruki bugün hakim karşısındaydı. Mahruki lehine Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım tanıklık yaptı. Dava 17 Ekim'e ertelendi.

AKUT Onursal Başkanı Nasuh Mahruki 5 Ekim 2016 tarihinde katıldığı bir televizyon programında Yunan işgali altındaki adalarımızı hatırlatmıştı.

Adaların Yunanistan’a Lozan’la verildiği şeklinde yorumların yapıldığı günlerde bu iddianın doğru olmadığını vurgulamış, o anlaşmaların daha önce yapıldığını, ancak AKP hükümetlerinin 2004’ten bu yana 17 adamızı Yunanistan’a terk ettiğini ve bu suçun vatana ihanet suçu olduğunu, suça bulaşanların da yargılanacağını söylemişti. 

Mahruki bu sözlerinin ardından gözaltına alınmış, tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedilerek adli kontrol kararıyla da serbest bırakılmıştı. 

Mahruki bugün hakim karşısındaydı. Davada Mahruki lehine Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım tanıklık yaptı.

Mahruki’nin yargılandığı davayı Balyoz kumpasından hapis yatan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ve emekli Kurmay Albay Bora Serdar da izleyici olarak takip etti. 

Mahkeme, televizyon programının tam dökümünün yapılmasına, Mahruki hakkındaki adli kontrolün kaldırılmasına ve duruşmanın 17 Ekim'e ertelenmesi karar verdi.

İlgili Haberler