Özdağ: YSK Başkanı, yaptığı şeyin doğru olmadığını biliyordu

Özdağ: YSK Başkanı, yaptığı şeyin doğru olmadığını biliyordu
MHP Genel Başkan adayı Özdağ, katıldığı canlı yayında referandumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. YSK'nın aldığı karara tepki gösteren Özdağ, YSK Başkanı'nın 16 Nisan gecesi yaptığının hata olduğunun bilincinde olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Halk TV'de katıldığı canlı yayında YSK'nın aldığı kararı değerlendirdi.

YSK'nın aldığı kararı eleşltiren Özdağ, YSK Başkanı'yla ilgili de çarpıcı bir iddiada bulundu.

İşte Özdağ'ın konuşmasından çarpıcı kısımlar:

Halk 16 Nisan’da Erdoğan’ı yendi. Ancak YSK’nın sandıklar açıldıktan sonra yapmış olduğu müdahale ile kendisini TBMM’nin yerine koyup, var olan yasayı tanımayıp kendisi yasa çıkararak bu sonucu ortaya çıkarmıştır.

BİZİM O AKŞAM YÜZÜMÜZDE KIZGINLIK VARDI AMA KORKU YOKTU

Bugün Türkiye’de hukuk olmadığı için YSK yapılan itiraz başvurusunu reddetti. O gece YSK binasına gittik ve kendisiyle konuştuk. Oradaki tavrından zaten her şey çok açıktı. Yaptığı şeyin doğru olmadığını bilen bir adam vardı karşımda. Kendisi bu süreci şekillendiren YSK’nın 'biz özür dileriz' deyip seçimi tekrarlatması mümkün değil tabii. Bizim o akşam yüzümüzde kızgınlık vardı, ama korku yoktu. Korkunun kimin yüzünde olduğunu halk çok iyi biliyor.

MÜCADELMİZ HUKUK ÇERÇEVESİNDE DEVAM EDECEK

Bize kimsenin ‘olaylar geçmişte kaldı, gelin kucaklaşalım’ deme hakkı yoktur. Çünkü ortada gayrı meşru bir referandum var. Bakın Binali Bey, bu referandum gayrı meşru bir referandum. Bunu biz yapmadık, sizin tavrınız yaptı. Halkın iardesini çiğneyerek hükmetmek mümkün değildir. Siz ne kadar hukuksuzluk yapsanız da biz sizinle mücadelemizi Türk milliyetçileri olarak hukuk çerçevesinde devam edeceğiz.

İlgili Haberler