Özdağ'dan canlı yayında çarpıcı açıklamalar

Özdağ'dan canlı yayında çarpıcı açıklamalar
MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Özdağ, Halk TV’de Uğur Dündar’ın canlı yayın konuğu oldu.

MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Halk TV’de araştırmacı gazeteci Uğur Dündar’ın canlı yayın konuğu oldu. ‘2010’da ever çıktı başımıza bombalar düştü. Bu referandum başımıza neler düşer bilemiyorum’ diyen Özdağ’ın açıklamaları şöyle:

“Aslında sayın Başbakanı çağırsanız da yeter Malatya’da ‘son 15 senedir sınırlarımız kevgire döndü’ dedi. Sayın Başbakan böyle yapmaya devam etsin ‘hayır’a destek oluyor.

Bu referandum gündeme gelir gelmez anayasa taslağı Meclise geldi. 123 ve 126’ıncı maddesinde cumhurbaşkanında ülkeyi eyalet sistemine götürecek bir güç çeviriyordu. Bunu dile getirdim ve 126 maddedeki değişikli kaldırıldı ama 123 de ki madde korundu ve eyalet sisteminin önü kapatılmadı."

EYALET SİSTEMİNİ İTİRAF EDİYORLAR

"Erdoğan daha önce birçok defa eyalet sistemini savunuyor. Fatih Altaylı'yla katıldığı bir programda Altaylı orada, "siz başkanlığı savunuyorsunuz ama başkanlık eyalet sistemli bölgelerde federal sistemde kullanılıyor" diyor. Erdoğan’da "başkanlığı alırsak her şeyi ile alırız" diyor. Daha sonra Hande Fırat’la katıldığı bir programda da yine "Türkiye’nin eyaletlere bölünmesi gerektiğini" söylüyor ve "eyaletle daha hızlı kalkınırız" diyor ve eskiden de öyle olduğunu söylüyor, ama durum öyle değil. Buna rağmen bunu bizimle tartışmayı reddediyor ve "nereden çıkarıyorsunuz bunu" diyorlar. Oysa Cumhurbaşkanlığı kararnameleri anayasa formu ve nihayet sayın Dündar dedi kim yazdı bu anayasayı ben biliyorum. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe Başkanlık Sisteminde Şehir Yönetimi diye bir makale yazıyor. Sözcü'de tam sayfa verildi. Burada Karatepe daha önce yapılan ve o zamanda karşı çıkılan federasyonun önünü açan Büyükşehir yasası ile Cumhurbaşkanına eyalet sistemi kurma sentezinin kafalarında kurduklarını açıklıyor.”

“Bu arada HDP ile PKK ile yeniden müzakereye ve dar bölge seçim sistemine gidilecek. Yeni oluşacak parlamentoda Anayasa’nın il 4 maddesi tasfiye edilecek ve federal sisteme geçilecek. Cumhurbaşkanı saklamıyor her şeyi açık açık söylüyor ama biz bunu millete anlatamıyorsak bu bizim suçumuz.

Bu anayasaya 2evet’ diyen herkes Türkiye’nin paramparça oluşunu onaylamış demektir. 2010’da FETÖ ile birlikte evet dediler, o ‘evet’ler başımıza bomba olarak düştü. O zaman bağımsız yargı olacak diye her şeyi FETÖ’nün eline verdiler. Bugün bir savaş çıksa 600 uçağımız 300 pilotumuz var uçakların yarısı uçamayacak. Bunu bile bile yaptılar. Eğer bu referandum evet çıkarsa başımıza üç beş sene sonra ne düşer bilemiyorum. Ama daha büyük şeylerin düşeceği ortada.”

PKK İLE YENİDEN MÜZAKERE

“Diyarbakır’da elinde silah olmayanlarla konuşmaya hazırız diyen Cumhurbaşkanı’na dağdan cevap geldi. PKK’ya tekrar gelin referandumdan sonra bu müzakereleri tekrar başlatalım diyen Erdoğan’a cevap olarak PKK’nın bir numaralı adamı Bayık, "biz Dolmabahçe ruhuna sadığız" dedi. Bunu atlayacağımızı zannediyorlar ama biz yazdığımız kadar okuyoruz da.

Diyarbakır’da yapılan teklif kabul edildi bu yeni bir aşamadır. Bu müzakerelere evet demektir. Oysa herkes biliyor Dolmabahçe’yi bitiren Bayık’tı. Bayık Suriye’deki gelişmeler lehine gelişince Bayık ben eyalet sistemi istiyorum dedi. Bunu AKP’den kimse bunu inkâr edemez."

İlgili Haberler