Özdağ’dan YSK’ya çok sert tepki

Özdağ’dan YSK’ya çok sert tepki
MHP Genel Başkan adayı Özdağ, YSK’nın referandumda oy kullanma işlemleri sürerken aldığı ‘mühürsüz oylar geçerli sayılacak’ kararına Meclis’te yaptığı bir basın açıklaması ile çok sert tepki gösterdi.

YSK’nın aldığı kara sonrası referandumun meşruiyet tartışması devam ederken MHP Genel Başkan adayı ve MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ Meclis’te yaptığı basın açıklaması ile YSK’yı çok sert eleştirdi.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun da eşlik ettiği basın toplantısında “Böyle bir şey hukuk devletinde olmaz arkadaşlar muz cumhuriyetinde bile olmaz ama YSK yaptı” diyen Özdağ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

MUZ CUMHURİYETİNDE BİLE OLMAZ

“Bu seçim bizi cumhuriyet tarihinin en ağır sorumluluğu ile karşı karşıya bırakarak tamamlanmıştır. Basın mensupları YSK bu referandum da yaptıkları ile Anayasal suç işlemiştir. Buradan Anayasa Mahkemesini işini yapmaya davet ediyoruz, YSK Başkanı’na soruyorum referandum günü 559 nolu bir karar yayınladınız bu karar elimizde var, YSK diyor ki Bazı mühürlerin yanlış basıldığı ya da öne basılması oy pusulasının geçersiz sayılmasına gerekli görülmemiştir diyor. Mühürsüz olması değil bakın ön yüze vurulmuş olması. YSK bunu şöyle açıklıyor. Oy kullanma işleminde mührün kullanılması sahte oyun engellenmesi için gerekçe olarak uygulanıyor. Oy kullanma işlemi bitmek üzere iken mühürsüz oy pusulasıda kullanılacak diyor, kendi kararını reddederek.

Peki soruyorum bu karar kim tarafından alınmıştır? Ne zaman alınmıştır? Kanun hükmünü yok sayan bu karar kimden gelen talimatla alınmıştır? Tutanaklar tutturulmamış, seçimin meşruiyeti tartışılır hale getirilmiştir. Hatta seçim tamamen geçersiz duruma getirilmiştir.

YSK kimden aldığı güç ve garanti ile Meclisin çıkardığı kanunu hiçe sayarak bu kararı almıştır. YSK bu kararı sitesinde iki gün sonra açıkladı. Bu kararı itiraz süresinin sonuna kadar yayınlanmaması ne düşünülerek gerçekleştirildi. YSK’nın 560 sayılı kararı elimde şu an, YSK diyor ki; “ben idari kararla kanunu hiçe sayarım.” YSK diyor ki: “siz istediğiniz kadar kanun yapın istediğiniz kadar madde koyun biz idari kararla sizin yaptığınız kanunu iptal ederiz.” Yani Meclis’in bir önemi kalmıyor ki zaten getirilmek istenen sistemde de olacak olan bu. Böyle bir şey hukuk devletinde olmaz arkadaşlar muz cumhuriyetinde bile olmaz ama YSK yaptı.”

“YSK’ya soruyorum şimdi, eğer YSK üyelerinin biraz vicdanı varsa cevap istiyoruz” diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti:

“1-Üzerinde mühür olmayan kaç oy geçerli sayılmıştır. Bu oy pusulalarından kaçı evet oyudur.

2- Bu mühürsüz oy pusulalarının kaçı sandık görevlilerince daha sonradan mühürlenmiştir ve bu mühürlenen pusulaların kaçı evet oyudur. “Nereden bileceğiz” demeyin sahte olmadığını nereden biliyorsanız oradan bileceksiniz.

3- Tercih mührü yerine evet mührü ile oylanmış oyların sayısı kaçtır, bunların kaçı evet oyudur.

4- Bu referandum için kaç adet oy pusulası bastırılmıştır? Kaç tanesi referandumda kullanılmıştır, bastırılan fazla oy pusulaları referandumdan sonra sayılmış mıdır? Bu fazla oy pusulaları şimdi nerededir?”

Bunları niye soruyoruz?

Hayali bir örnekle anlatacağım. Mesela belediyede geçici işçisiniz ve sözleşmeniz uzatılıyor ve uzatılmayabilir de. Referandum öncesi elinize bir adat mühür olmayan ve evet mührü ile işaretlenmiş bir pusula veriliyor ve sizden oy kullanmaya gittiğinizde bu pusulayı kullanmanız isteniyor. Yapmazsanız işten atılacaksınız. Normalde bu işe yaramaz. Ama bu yapılan mühürsüz oylar geçerli sayılacaktır diye bir açıklama ile bambaşka bir boyuta girecektir.

EN BÜYÜK KAYBEDEN ERDOĞAN'DIR

Erdoğan'ın bindiği son attan düştüğünü göz önüne alırsak sonucu merakla bekliyoruz.. Bu aşamadan sonra sarayın yapacağı tek şey, süngüyle bu anayasayı dayatmaktır. Süngüyle her şeyi yapabilirsiniz ama üzerine oturamazsınız. Erdoğan aynı zamanda en büyük kaybedenidir. Bir Pirus zaferiyle karşı karşıyadır.

Özetle Erdoğan, millete sopa göstermiş, hatta sopayı millete karşı kullanmıştır. YSK'nın yardımıyla alınan yüzde 51, Erdoğan için büyük bir mağlubiyettir. Bunu o gece kameralar karşısındaki yüz ifadesi de ortaya koyuyor. Sayın Erdoğan sizinle demokratik bir mücadele içinde olsaydık, kazanma şansınızın olmadığını biliyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler