Özel hastaneden korona virüs faturası: 4 bin TL

Özel hastaneden korona virüs faturası: 4 bin TL
Özel bir hastanede, korona virüs belirtileriyle tedavi altına alınan ve testi pozitif çıkan O.Ş’ye tedavinin ardından 4 bin TL’ye yakın fatura kesilmesi tepkilere neden oldu.

Cumhuriyet'ten Sena Yaşar'ın haberine göre, İstanbul’un Maltepe ilçesindeki özel bir hastanede, korona virüs belirtileriyle tedavi altına alınan ve testi pozitif çıkan O.Ş’ye tedavinin ardından 4 bin TL’ye yakın fatura kesildiği bildirildi. Yetkililer, O.Ş’nin aile bireylerine de test yapılması gerektiğini belirtti ve anne ve babasına da test yapıldı. İleri yaştaki anne ve babanın da korona virüs belirtileri gösterdiği ve testi pozitif çıktığı gerekçesiyle onlar da hastaneye yatırıldı. 3 hastanın da tedavisinin ardından, hastane yönetimi, hasta yakınlarına 3 bin 979 TL’lik fatura çıkardı.

"PARA ALINMAYACAĞINA DAİR..."

Sağlık Bakanlığı’nın Alo 184 hattına “özel hastanelerin salgın hastanesi ilan edilmesine karşın tedaviyi parayla yaptığı” için şikâyette bulunan hastaya ise bakanlıktan, “Salgın hastanelerine ilişkin genelgede, özel hastanelerden para alınmayacağına dair düzenleme yok” yanıtı verildi.