Özel hastaneler yasak dinlemiyor, vatandaşı işte böyle soyuyorlar, resmen devlete kafa tutuyorlar

Özel hastaneler yasak dinlemiyor, vatandaşı işte böyle soyuyorlar, resmen devlete kafa tutuyorlar
Sağlık Bakanlığı genelgesine aykırı olarak özel hastaneler korona vakalarından ücret almaya devam ediyor. İstanbul’da korona hastalarının yatışlı bir günlük ücreti 2 bin lira ile 7 bin lira arasında değişirken hastaneler fatura vermeyerek yasal olmayan bu uygulamadan kurtuluyor.

Özel hastanelerin korona virüs tedavisinde aldıkları ücretin Sağlık Bakanlığı genelgesine aykırı olduğu ifade edilirken hastaneler, korona vakalarından yatış ücreti almaya devam ediyor. İstanbul’da korona hastalarının yatışlı bir günlük ücreti 2 bin lira ile 7 bin lira arasında değişiyor. Hastaneler genelgeye aykırı bu uygulamanın yasal takibinden hastalara fatura vermeyerek kurtuluyor.

“TÜKETİCİ MAHKEMESİNE BAŞVURUN”

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, korona virüs salgınında özel hastanelerin pozitif vakalardan ve korona tedavilerinden ücret alınamayacağını açıklarken ücret alınmasının Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelgeye uygun olmadığını belirtmişti.

TANI VE TEDAVİ DE ÜCRET İADESİ ZORUNLU

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Pandemi sürecinde özel hastanelerde vatandaşlardan pandemi tanısı ve tedavisinde alınan ücretler Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelgeye uygun değildir. Özel hastanelerin aldığı ücret yasal değildir ve geri iade edilmesi gerekir. Vatandaşların özel hastaneye tanıya gittiğinde testi pozitif çıkmışsa bu durum acil hal kapsamına girer. Özel hastaneler testten hiçbir ücret alamaz. Ama test negatif çıkmışsa onun parasını alabilir. Pandemi acil hal kapsamına girdiği için özel hastaneler tanı ve tedavide aldığı ücretin tamamını iade etmek zorundadır” açıklamasında bulunmuştu.

SAĞLIK BAKANINA SESLENMİŞTİ

Kasım ayının başında bir vatandaş, "Devlet kanser ameliyatı ücretlerini karşıladığını açıkladı. Kocaeli'deki Medical Park hastanesi para istedi. Kabul ettim ama fatura istedim. Bunu reddettiler ve annemin ameliyatını iptal ettiler." ifadelerini kullanarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenmişti.

 

İlgili Haberler