Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Özel Kuvvetler neden hedef?

Dünyanın iddialı ülkelerinin tamamında "Özel Kuvvetler" vardır. ABD'de "Delta Force"dur adı. Rusya "Spitnaz"... İngiltere ve diğer ülkelerde farklı isimlerde siyasi iradenin ve orduların "Göz bebeği" gibi korunup, kollanır. Toz konmasına, şaibe altında bırakılmasına asla izin verilmez.

Özel Kuvvetlerde görev alacak personel öyle 3-5 ayda belirlenmez. En az 2 yıl süren ağır eğitim ve tatbikatlardan elenerek seçilirler... Torpil, kayırma, siyasi referans, aile hukuku geçerli değildir. (En azından öyle idi. Şimdileri iyi haberleri gelmiyor) FETÖ ve benzeri örgütler bu güzide birliklere çok sızmaya kalkışsa da başaramamış. 2013'den sonra tepeden atamalarla sadece lojistik, personel, ikmal gibi geri hizmetlerde çok az sayıda personel sokabilmiştir. Zira meşakkatli iştir. Gece-gündüzleri yoktur. Arazi koşulları ağırdır.

Kısacası her babayiğidin hakkı değildir. Hımbıl, iradesini şeyhine teslim edenlerin başarabileceği iş hiç değildir. Bu yüzden Özel Kuvvetler'de 15 Temmuz hain girişiminde sonradan makam için devşirilmiş bir kaç hain dışında kimse yoktur. Kaldı ki Semih Terzi gibilerin görevlendirilmelerine gerçek ÖKK'lılar karşı çıkmış ve bunlar mahkeme ve idari tahkikat raporlarında yer almıştır. Konuyu uzatmadan seferberlik Tetkik Kurulu ve ÖKK'nın görevlerine dönelim:

- Harekat ortamında müstakil, müşterek ve birleşik Özel Kuvvetler Harekatı icra etmek;

- Yurtiçi ve yurt dışında icra edilecek terörle mücadele harekatına destek vermek,

- Emirle, Gayri Nizami Harp Harekatını planlamak ve gerçekleştirmek,

- Seferde; düşman derinliklerinden bilgi toplamak, hedef tarifi yapmak, taktik akın/pusu gerçekleştirmek ve düşman işgaline uğramış bölgelerde mukavemet (Savunma) harekatını başlatmak,

Dost ve müttefik ülkelerin Özel Kuvvetleri ile taktik ve teknik bilgi alışverişi, teknik malzeme temini ve müşterek eğitim konularında işbirliği yapmak. (Parantezi açıp, dost ve müttefik kalmadığına göre yerel halk ile işbirliğini hatırlatmakta fayda görüyorum)

Doğal Afet Arama Kurtarma Tabur komutanlığının imkan ve kabiliyetleri kapsamında yurtiçin ve yurt dışında meydana gelebilecek doğal afetlerde arama ve kurtarma faaliyetlerini gerçekleştirmek. (Deprem coğrafyasındaki ülkemizin karşılaştığı deprem ve diğer afetlerde Türk askerinin katkılarını başta 19 Ağustos ve 17 Kasım depremlerinde tanık olduk.)

Seferberlik Tetkik Kurulu ve ÖKK'nın başta sınır bölgelerimiz olmak üzere sınır ötesindeki muhtemel harekatlarda irtibat kuracağı yerler ve kişiler ile ilgili bilgiler işte o "Kozmik Oda" idi...

Trakya sınırımızdaki Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelebilecek tehditlere karşı yapılacak askeri-sivil direniş ve harekat planları kumpas davaları sonunda büyük oranda değiştirilmek zorunda kalındı. Üzerine "İstanbul Kanal Geçişi" gibi akıllara zarar proje ile çökme noktasına gelmiştir.

"Komşularla sıfır sorun" yerine "Komşuların tümüyle gerginliğe" taşınan dış politika, "BOP Eş başkanlığı rüyası" yüzünden tüm komşularla "Hep sorun" gerçeği ile yüzleşiyoruz. Irak ile neredeyse 40 yıldır, terör örgütü yüzünden problem yaşıyoruz. 910 km'lik sınıra sahip olduğumuz Suriye'nin geldiği nokta ortada. İran'ın Azerbaycan'a karşı Ermenistan'ı desteklemesi, PKK'ya bu alanda geçiş kolaylığı sağlaması bilinirken, terör olayları, ayaklanma provaları ve muhtemel işgal senaryolarına karşı askeri ve sivil işbirliğini artırmak yerine "Kozmik Oda"ya girip yüzyıla yakın sırların ifşa edilmesi gaflet ve delalet ile açıklanamaz.

Gerektiğinde şüpheli gördükleri kendi personelini takip eden TSK personeline "Suikast yalanı" kumpas kurmak kelimenin tam anlamı ile "İhanettir!" FETÖ'nün taşeronluğunda yapılan bu ihanetin izlerini sürüp, gerçekleri Türk okuru ile paylaşan Erkan Yılmaz Büyükköprü'yü bir defa daha tebrik ediyorum. Evet, okuyucu yazar ile buluşamıyor. Fakat, Kırmızı Kedi Yayınevi'ne internetten ulaşıp adınızı-soyadınızı yazdırıp, yazarından imzalı kitap edinme imkanınız var. Kitabın detaylarını uzun uzun yazmak isterdim. Ancak birincisi okumalısınız. İkincisi benim gibi kafanıza takılan sorulara ulaşmalısınız. Önümüzdeki günlerde bazı Tv kanallarının yanında Youtube üzerinden uzun ama, olay yaratacak Kozmik Oda söyleşimizi şimdiden duyuralım.

Odamıza, mahremimize kimseleri sokmayacaksak uyanık olmalıyız. Ki bu konuda "Hukuk" adına, ciddi kumpasların döndüğünü de unutmayalım.

Kozmik Albay konusunda yorumlarınızı ve sorularınızı bekliyorum. Ve Özel Kuvvetler Komutanlarının başına gelenleri de bir başka yazıya bırakıyorum...

Yazarın Diğer Yazıları