Özel Umut Lisesi, engelliler için gelecek umudu

Özel Umut Lisesi, engelliler için gelecek umudu
İstanbul Dululu’da, bulunan Özel Umut, Merkezi Eğitim Merkezi Lise, Zihinsel Engelliler 3. Kademe Okulları, 2018-2019 yılı Eğitim Ve Öğretim’e geçiş kokteyli, birçok ismi bir araya getirdi.

Kokteyl, eğitim, siyaset, iş dünyasından çok sayıda ünlünün buluşmasına sahne oldu.

Dudullu’daki okul bahçesinden verilen kokteyle, ZEREV Kurucularından ve Özel Umut, Merkezi Eğitim Merkezi Lise, Zihinsel Engelliler 3. Kademe Okullarının kurucu Başkanı Şeref Umut, davetlileri kapıda tek tek karşıladı ve okul hakkında kısa bilgi verdi.

Törene, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkaplan, HAK- İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argo, Zerev kurucusu ve Özel Umut Vakfı ve Okul Kurucusu Şeref Umut, muhtarlar ve okul idarecileri katıldı. Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diploma veren tek Engelli okulu olduklarını belirten Okul Kurucusu Şeref Umut, yaptığı konuşmada ”Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hizmet etmek ve onlar için böyle bir okulu kazandırdığım için çok mutluyum” dedi.

Törende daha sonra söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ”Ülke olarak öyle bir sistem kurmalıyız ki; anne ve babalar zihinsel ya da bedensel engeli olan çocuğunun geleceğine güvenle bakabilsin” dedi. Ümraniye Belediyesinin imkanlarıyla bugün engelli kardeşlerimiz hayatın içerisindedir” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Can, “Allah hepimizin yardımcısı olsun. Daha nice okullar açmak bizlere nasip olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ümraniye İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu da yaptığı konuşmada, “Bugün lise düzeyinde eğitim verecek olan okulumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz. İlçedeki engelli kardeşlerimize desteklerinden dolayı Ümraniye Belediye Başkan Hasan Can’a teşekkür ediyorum” diyerek okulun hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti. Törene katılan HAK-İş İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman’ın dualarıyla kurdele kesildi.

Ümraniye Kaymakama, Belediye Başkanı ve diğer davetliler, okulun bölümlerini gezerek Başkan Şeref Umut’tan bilgi aldılar.