Özgen Nama: “Sancaktepe'de gıda fiyatlarını düşüreceğiz”

Özgen Nama: “Sancaktepe'de gıda fiyatlarını düşüreceğiz”
CHP Sancaktepe Belediye Başkan adayı Özgen Nama, göreve gelir gelmez üretici kooperatifleri kurarak, 38 noktada Sancaktepe Kooperatifleri Tüketici Mağazaları açacaklarını ve temel gıdaları aracısız satacaklarını açıkladı

Sümeyra KIRCA / YENİÇAĞ

İYİ Parti ve CHP'in ortak İstanbul Sancaktepe Belediye Başkan adayı Özgen Nama, seçim vaatlerini YENİÇAĞ gazetesine anlattı. Göreve gelir gelmez kooperatifler kuracaklarını açıklayan Özgen Nama, "Amasya'da çeltik üreticilerine; Gemlik, Edremit'te zeytin, Ezine'de peynir, Paşaköy'deki süt ve yumurta üreticilerine gideceğiz, kooperatif kurduracağız ve aldığımız ürünleri satacak satış noktaları açacağız. Sancaktepe'nin 19 mahallesinde 38 mağazamız olacak. Sancaktepe Kooperatif Tüketici Mağazaları'nda, doğrudan üreticiden aldığımız ürünler satılacak. Bunlar, doğal ve temel gıda ürünleri olacak. Bu mağazalarda, bu temel gıdaların dışında başka şey satılmayacak. Toplasanız 10 taneyi geçmeyecek, mutfağın ihtiyacı olan, Sancaktepe'deki yoksul ailelere yönelik doğrudan üreticiden uygun fiyata aldığı gıdalar olacak." dedi.

Mağazalardan sadece Sancaktepeli vatandaşların yararlanacağını vurgulayan Özgen Nama, "Her Sancaktepelinin elinde SANKART olacak. Sancaktepe'de oturduğuna dair, belge niteliğinde bir kart. Bu kartla, Sancaktepe'deki esnaftan alışverişinde avantaj sağlayacağız ki, vatandaş kendi esnafından alışveriş etsin" diye konuştu.

Sancaktepe'de kurulacak Şehir Hastanesi'nin yanına Anadolu Yakası'nın ilk fuar alanını açacaklarını dile getiren Özgen Nama, uluslararası firmaları Sancaktepe'ye çekeceklerini kaydetti. Paşaköy'e bir 'Çocuk Köyü'  kuracaklarını belirten Özgen Nama, "Adeta, Paşaköy'ü çocuk turizmine açacağız. Orada doğa sporları, izcilik kampı, hobi bahçeleri, oyun alanları, satranç, felsefe, edebiyat, matematik köyü gibi hizmet veren ve özellikle kısa dönemli yatılı yaz kampları olacak. Doğayla, bilimle, geçmişiyle ve doğadaki diğer canlılarla çocukları buluşturacak bir proje, bunu önemsiyoruz" dedi.

Her mahalleye belediye kreşi açacaklarına dikkat çeken Özgen Nama, Sarıgazi, Samandra ve Yenidoğan'da tıp merkezleri kuracaklarını söyledi.

Sancaktepe Belediyesi'nde istihdam merkezi kuracaklarını da duyuran Özgen Nama, ilçedeki işsizlerin buraya başvuracağını, iş bulacaklarını vaad etti. Belediyenin birçok projesi olduğuna işaret eden Özgen Nama, 10 bin insana iş imkânı sağlayacaklarını kaydetti. Ev kadınlarını da istihdama katacaklarını aktaran Özgen Nama, her mahalleye Sokak Atölyesi açarak, kadınları üretime dahil edeceklerini kaydetti. Yardıma muhtaç vatandaşlara doğrudan nakdî yardımda bulunacaklarını belirten Özgen Nama, sokak hayvanlarıyla ilgili bakım ve tedavi birimlerini de kuracaklarını dile getirdi.

Özgen Nama, Sancaktepe Belediyesi'ni devraldıktan sonra ilk 100 gün içinde tapu sorununu çözeceklerini, imar durumunu değiştireceklerini bildirdi. Özgen Nama, şu ifadeleri kullandı; "Eşit imar hakkı getireceğiz, Samandra merkezde kaç katsa, Yenidoğan'ın en ücra köşesinde de o olacak. Mevcut imar düşük. 3 katlı binalar değil, Sancaktepe'de etrafı bomboş parselleri birleştirerek en az 7-8 kata çıkartacak uygulamalarla geliyoruz. Otoparkları sokaklara değil, o binaların altına sokacağız, sokaklarımızı rahatlatacağız."

Sancaktepe'de ciddî oranda atanamamış öğretmen olduğunu belirten Özgen Nama, belediyeden finanse ederek, bu öğretmenlere ek ders verme imkânı sağlayacaklarını aktardı. Her mahalleye bir okul açarak Millî Eğitim Bakanlığı'na devredeceklerini ifade eden Özgen Nama, Sancaktepe'ye bir de Uyuşturucuyla Mücadele Merkezi kuracaklarını dile getirdi. Yoksul bölgelerde, uyuşturucu batağına bulaşmış çok sayıda gencin olduğunu vurgulayan Özgen Nama, gençleri bataktan kurtarıp, belediyede istihdam edeceklerini anlattı. 

BELEDİYE MECLİSİ'NİN İLK SIRASINDA İYİ PARTİLİ ÖZKAN

Kendisinin; hem CHP'nin, hem de İYİ Parti'nin ortak adayı olduğunu kaydeden Özgen Nama,  "Belediye Meclisi'nin birinci sırasında İYİ Parti'nin kurucu eski İlçe Başkanı İbrahim Özkan yer alıyor. Dolayısıyla İYİ Parti'den meclis üyesi arkadaşlarımız var aramızda, bizim listemizde giren arkadaşlarımızın ortak noktası, hepsi eğitimli insanlar. Her meslekten, kadın erkek 40'lı yaşlarda, oldukça tecrübeli bir listeyle, Sancaktepe'yi iyi bir yere götürecek bir  kadroyla geliyoruz." dedi. 33 yıldır Sancaktepeli olduğunu anlatan Özgen Nama, "Biz öyle, dışardan gelip, son 2 ayda 'Sancaktepe benim sevdamdır'  diyen şıpsevdilerden değiliz. Ömrümüzü buraya koyduk, burada gömülmek üzere yaşıyoruz. Sancaktepe benim toprağım!" diye konuştu.