Özgü Namal Kimdir?

Özgü Namal Kimdir?
Kubilay ve Akile Namal çiftinin çocukları olarak 28 Aralık 1978 yılında İstanbul’da doğmuştur. Tam adı Melahat Özgü Namal’dır.

ÖZGÜ NAMAL KİMDİR

Kubilay ve Akile Namal çiftinin çocukları olarak 28 Aralık 1978 yılında İstanbul’da doğmuştur. Tam adı Melahat Özgü Namal’dır.

ÖZGÜ NAMAL BİYOGRAFİSİ

İstanbul’un tarihi semtlerinden olan Üsküdar, Bağlarbaşı ve Kuzguncuk’ta çocukluğunu geçirmiştir. Duygu adında bir de erkek kardeşi bulunmaktadır. Oyunculuk kariyerine 14 yaşında  Enis Fosforoğlu Tiyatrosu’nda başlayan güzel oyuncu İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü başarıyla tamamladı.

Profesyonel düzeydeki tiyatro oyunculuğuna 1997 yılındaki çocuk oyunlarıyla başladı. Affet Bizi Hocam adlı televizyon dizisi ile 1998 yılında dizi sektörüne adımını atmıştır. Oktay Kaynarca ile uzun süren bir aşk hikayesi oldu. Ardından Başar Savur ile 3 senelik beraberlik yaşadı.  Bu ilişkinin ardından reklamcılığı ile tanınan Ahmet Serdar Oral ile birliktelik yaşayan Namal’ın bu ilişkiden Nefes isiminde bir oğlu dünyaya geldi.

2000 yılında hem televizyon dizilerinde hem de tiyatro oyunlarında karşımıza çıkan başarılı oyuncu Kerem, Havada Bulut gibi isimlerle de başarısını katladı. Yine aynı yıl içerisinde Tiyatro Fora adlı tiyatroda yer alan Namal, Apacık, Tekrar Çal Sam ve Yan Etkili Konuşmalar adındaki oyunlarda da yer aldı.  2002 yılında Sır Çocukları isimli filmde yer aldı ve sergilediği üstün başarıyla 14. Ankara Film Festivali’nde Umut Vadeden Kadın Oyuncu ödülünü almaya hak kazanmıştır. 

Kurtlar Vadisi dizisinin Avukat Elif’i olarak kariyerinde kilometre taşı denilecek bir yer edimeyi başarmış ve bunun ardından beyaz perde projelerine yönelmiştir. 2006 yılında Polis filminde Funda karakterine can veren oyuncu, 2007 yılında Zülfü Livaneli’nin eseri olan Mutluluk romanının sinemaya uyarlanmasıyla Meryem rolüyle seyircinin karşısına çıkmıştır. Ardından 2008 yılında Güneşin Oğlu filminde yer alan güzel oyuncu aynı yıl içerisinde O… Çocukları’nda  Donatella rolüyle tarihe tanıklık edilmesini sağlayacak 12 Eylül sonrasındaki cunta yönetimini anlatan öyküyü konu edinen filmde ününe ün katmıştır. 

Kariyerinin diğer bir zirve noktasını Orhan Kemal’in ünlü romanı Hanımın Çiftliği’nden uyarlanan televizyon dizisindeki başarısı ile belirlemiştir. Caner Cindoruk’la başrolleri paylaştığı bu dizide Güllü rolüne hayat vermiştir. Uzun yıllar Akbank’ın reklam yüzü olan Özgü Namal bu sayede reklam projelerinde de kendini göstermiştir. Merhamet isimli televizyon dizisinin Narin’i olmuş ve bu dizide Yasemin Allen, İbrahim Çelikkol ve Burçin Terzioğlu gibi başarılı oyuncularla başrolü paylaşmıştır. Bunların yanı sıra sunuculuk yeteneğini de konuşturmuş ve  Koca Kafalar Tv, Güldür Bakalım, Yarışma Maratonu programlarını sunmuştur. Acun Ilıcalı’nın hazırladığı ve sunmuş olduğu Yetenek Sizsiniz Türkiye isimli programın da 2014-2015 sezonunda Acun Ilıcalı, Murat Boz, Eser Yenenler ile beraber jüri üyeliği görevini üstlenmiştir. Son projesi Benimle Var Mısın olan sinema filmi olmuştur. Otizmli çocukların hikayesini anlatan filmde Namal’a Bülent İnal, Vildan Atasever, Emre Kınay ve Melis Sözen eşlik etmiştir.
 

Özgü Namal / K. Bilgileri

Adı Soyadı: Özgü Namal
Doğum Tarihi: 28 Aralık 1978
Nereli: İstanbul
Burcu: Oğlak
Kilosu: 55
Boyu: 1.69 m
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Eğitim Durumu: İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezundur.
Sevgilisi: Yok
Evli mi: Boşandı (Oktar Kaynarca)
Eşi: Eski eşleri Oktay Kaynarca ve Ahmet Serdar Oral

 

İlgili Haberler