Özgür Demirtaş hayalini açıkladı. Ekonomi Bakanı olmak istediği iddia ediliyordu. Herkes destek verdi

Özgür Demirtaş hayalini açıkladı. Ekonomi Bakanı olmak istediği iddia ediliyordu. Herkes destek verdi
Ünlü ekonomist ve akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın yıllar önce "bana sorsalar 'ideal anayasa nasıl olmalı?' sözleri yeniden gündem oldu. Demirtaş hayalindeki 'ideal anayasayı' 3 maddeyle açıkladı. 

Ünlü ekonomist ve akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yaptığı ekonomi analizleri ve yorumlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. 

Demirtaş''ın yıllar önce yaptığı bir değerlendirme yeniden gündeme geldi. Demirtaş bu defa farklı bir konu hakkındaki değerlendirmesini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Demirtaş paylaştığı videoda idealindeki anayasayı açıklıyor.

"5 SIRA ATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLEMEZSE O HÜKÜMET DÜŞER"

İşte Demirtaş''ın üç madde ile açıkladığı hayalindeki o anayasa modeli:

"Bu ülkede kim yaşıyorsa yaşasın, bu ülkenin her vatandaşı için o vatandaş istediğine inanır istediğine inanmaz, istediğini giyer istediğini giymez, başkasına zarar vermediği sürece istediğine inanır ve söyler istediğine inanmaz ve söylemez. Devlet bu hakların güvencesi olmak zorundadır.

"BİRİNCİ MADDE DEĞİŞTİRİLEMEZ VE YORUMA AÇIK DEĞİLDİR"

"İkinci madde, birinci madde değiştirilemez ve yoruma açık değildir.

"Üçüncü madde, hükümetler neyse sistem ister parlamenter ister başkanlık, hükümetler her dört veya beş yılda bir seçilir. Ne yaparsa yapsınlar pizza skorlarında eğer 5 sıra atlama gerçekleştirilemezse o hükümet düşer, ne o parti ne de o partilerde çalışan kişiler bir daha seçilemez"

İlgili Haberler