Özgür Demirtaş şok edici cevap verdi. Takipçisi Demirtaş’a ülkenin ekonomik krizden çıkışı var mı diye sordu

Özgür Demirtaş şok edici cevap verdi. Takipçisi Demirtaş’a ülkenin ekonomik krizden çıkışı var mı diye sordu
Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, takipçisinden gelen "Ülkenin ekonomik krizden çıkışı var mı?" sorusunda dikkat çeken bir cevap verdi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonomi alanında söyledikleriyle, yorum ve analizleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Ünlü ekonomist  Demirtaş, takipçisinden gelen “Muhalefet veya diğer partiler iktidara gelirse ekonomiyi düzeltebilecek bir potansiyel görüyor musunuz?” sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi. 

Demirtaş, sosyal medya hesabından takipçisinden gelen “Peki Özgür bey bir soru da benden gelsin cevaplarsınız umarım! Ülkenin şuanki muhalefeti veya diğer partiler,oluşumlar vs. İktidara gelirse Ekonomiyi düzeltebilecek üst lige çıkartabilecek bir potansiyel görüyor musunuz? Geçmişdeki çalışmaları da düşünürsek bunların. Teşekkür..” soruya dikkat çeken bir cevap verdi.

Demirtaş, “Olabilir. Olma ihtimalı var, Ama hiçbir siyasi partiye önden KEFİL olamam.” dedi.

Demirtaş açıklamasının devamında, “Yapılması gereken şeyler açık. Türkiye’nin kapasitesi büyük, ama ülke: İdeolojik, bölücü, ayırıcı, dinci, ırkçı, kökenci, mezhepçi ve POPÜLİST politikacıların elinde helak oldu …” ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMET ÜLKEYİ FELAKETE GÖTÜRÜYOR"

Öte yandan, Dün Demirtaş yaptığı paylaşımda, hükümeti eleştirerek, "Hükümetin hiçbir ekonomi kitabında olmayan yöntemleri, Türkiye’yi felakete götürdü." demişti. 

Dolar/TL 17,50’yi de aşarak 2022 yılının zirvesine ulaştı. bu gelişmenin karşısında önlem alınmaması Türkiye’nin beş yıllık kredi risk primini (CDS) yeni rekorlara taşıdı. CDS’ler de 900’ü aşarak 2008 sonrası rekor tazeledi.

Finans profesörü Demirtaş, hükümetin hiçbir ekonomi kitabında olmayan yöntemleri kullanarak ülkeyi felakete götürdüğünü söyleyerek, “CDS’e dikkat etmesi gerekiyor hükümetin. Ya faizi artıracaklar ya da döviz, piyasa faizi aynen böyle…” diye yazmıştı.

İlgili Haberler