Patlıcanla ''Evet'' yazan çiftçiyle dalga geçen Özgür Demirtaş'ın eski defterleri açıldı

Patlıcanla ''Evet'' yazan çiftçiyle dalga geçen Özgür Demirtaş'ın eski defterleri açıldı
2017 yılındaki Başkanlık referandumunda patlıcanlarla "Evet" yazan bir kişinin fotoğrafını paylaşarak 'Şimdi EVET yazacak parası kalmamıştır' diyen Özgür Demirtaş'a Cumhuriyet yazarı Mehmet Ali Güller'den cevap verdi.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı ve ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından 2017 referandumunda "Evet oyu" vereceğini patlıcanla anlatan bir kişinin fotoğrafını paylaştı.

5 yıl önce çekilen fotoğrafta yere serdiği patlıcanlarla ''EVET’ yazarak referandumda Erdoğan''a destek vereceğini açıklayan kişi için Özgür Demirtaş şu ifadeleri kullandı: Şimdi EVET yazacak parası kalmamıştır. Patlıcan çok pahalandı.

Demirtaş’ın paylaşımı kısa süre içinde sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi.

Cumhuriyet yazarı Mehmet Ali Güller, konuyla alakalı sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Demirtaş’ın eski defterlerini açtı. Güller paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Popüler bir iktisatçı, 5 sene önce patlıcanlarıyla ‘evet’ yazan vatandaşla bugün dalga geçiyor. Oysa o vatandaştan 5 sene önce, kendisi de Türkiye’nin AKP’yle “çok büyük” olacağını savunuyordu. Yani sorumlu arayacaksak, aydının sorumluluğu vatandaşınkinden çok daha fazladır. 5 sene önce patlıcanla ‘evet’ yazan pazarcıya fatura kesmek marifet değil, marifet 3 yıl önce AKP ekonomisine övgü dizen patronuna (Güler Sabancı) fatura kesebilmektir!”

İşte Özgür Demirtaş''ın bahse konu olan paylaşımı:

İlgili Haberler