Özgür Demirtaş'ın 8 yıl önceki sözleri ortaya çıktı. Duyan herkes "Nasıl söylemiş" dedi

Özgür Demirtaş'ın 8 yıl önceki sözleri ortaya çıktı. Duyan herkes "Nasıl söylemiş" dedi
Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın 8 yıl önce ekonomiye dair söylediği sözler ortaya çıktı. Demirtaş'ın videosu sosyal medyada gündem oldu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonomi alanında söyledikleriyle, yorum ve analizleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.

"UÇUYORUZ DİYE KANDIRILAN İNSANLAR KANDIRILDIKLARINI ANLASINLAR" 

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Bu videomu tüm sevdiklerinize iletin lütfen. İletin ki: Uçuyoruz diye kandırılan insanlar kandırıldıklarını anlasınlar..." diyerek paylaştı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 8 yıl önce ekonomiye dair NTV kanalındaki bir programda anlattıklarını videolu olarak paylaştı. 

Demirtaş paylaşımına, "Bu video tam 8 yıllık. Tam 8 yıl" notunu düştü.

Demirtaş ayrıca videoda TL''deki değer kaybına da dikkat çektiği görülüyor.

Demirtaş videoyu paylaşırken şu ifadelere yer verdi; "Hükümet aynen bu videoda söyleneni yaptı: "Faizi düşüreyim doları arttırayım, TL değer kaybetsin, malım ucuzlasın, Sürümden kazanayım" dedi.

Demirtaş "8 yıl önce yapmasınlar diye uyardım. Yapılırsa sonuçları feci olur diye uyardım. Göz göre göre yapıldı." dedi.

"SİZE ÇOK ACIKLI BİR ŞEY SÖYLEYECEĞİM"

İşte Demirtaş''ın videoda söylediği o sözler: 

"Size çok acıklı bir şey söyleyeceğim şimdi. Yıllar geçtikçe emin olun orta direk, ülkelerin içinde eriyecek ve bu orta direk paylaşılacak. Belli bir kısım alta düşecek, belli bir kısım üst gelir grubuna çıkacak. Ülkeler için de aynı şey geçerli. Dünyada şu anda çok gelişmiş ülkeler var. Bir daha alt bir grup var. Bir de böyle gelişmekte olan piyasa dediğimiz 1. lige çıkmaya çalışan ülkeler var."

"TÜRKİYE EN AŞAĞIYA VE EN YUKARIYA ŞEKLİNDE AYRILDI"

"Yıllar geçtikçe bu ortadaki grubun örneğin Türkiye, en aşağıya ve en yukarıya şeklinde ayrıldığını ve bu ülkelerin dağılımının daha biModal bir dağılım olduğunu görmeye başlayacağız. Bu son derece tehlikeli. Bu ne demek Türkiye için? Türkiye yaptığı seçimler ile gelecek 20 yıl içinde yapacağı seçimler ile aşağıya mı düşeceğini yoksa bir basamak yukarı mı çıkacağına karar verecek."

"AFRİKA BİLE TÜRKİYE''Yİ 15 YIL SONRA TOKATLAYIP GEÇER"

"Net ve açık söyleyeyim. Eğer sürümden kazanma yoluna giderse, eğer ben doları arttırayım, faizi düşüreyim, işte benim malım ucuzlasın TL değer kaybettiği için, ucuza bir sürü mal satarım, daha fazla çorap satarım, çorabın fiyatını yarıya indireyim, 2 yerine 4 çorap satayım derse eğer bu modele giderse eğer Afrika bile Türkiye''yi 15 yıl sonra, amiyane tabiri ile tokatlayıp geçer."

İlgili Haberler