Özgür Demirtaş Erdoğan’ın ‘konut müjdesi’ni yerden yere vurdu

Özgür Demirtaş Erdoğan’ın ‘konut müjdesi’ni yerden yere vurdu
Ekonomist Özgür Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut ile ilgili yaptığı açıklamaları çok sert eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut almak isteyen vatandaşlara konut finansmanı konusunda 3 ayrı paketin devreye gireceğini söyleyerek "Tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyona kadar değere sahip 1. el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık 0,99 konut kredisi sağlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk defa ev sahibi olacaklara düşük faizle ev sahibi olma imkanı sunacaklarını söylemişti.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerini sosyal medya hesabı üzerinden eleştirdi.

Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı''nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan konut almak isteyen vatandaşlara konut finansmanı konusunda 3 ayrı paketin devreye gireceğini duyururken "Tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyona kadar değere sahip 1. el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık 0,99 konut kredisi sağlıyoruz." dedi.

"BU KARAR ÜLKE EKONOMİSİNE ÇOK DAHA BÜYÜK ZARARLAR VERECEK"

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Erdoğan tarafından alınan bu kararın ülke ekonomisine çok daha büyük zararlar vereceğini söyledi.

Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

"1) Açıklanan resmi enflasyonun %70 olduğu,
2) UCUZ krediyle ŞİŞİRİLEN ev fiyatlarından insanların yandığı bir ortamda, Siz kalkıp 0.99% faizle bedavaya çuval çuval TL dağıtırsanız: Yukarıda saydığım her şeyi daha da BERBAT yaparsınız. Daha yanlış bir politika düşünemiyorum"
dedi.

İlgili Haberler