Özgür Özel: ‘’AKP ve MHP’nin beka sorunu var’’

Özgür Özel: ‘’AKP ve MHP’nin beka sorunu var’’
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gibi Türkiye’nin değil, AKP ve MHP’nin beka sorunu olduğunu belirterek, vatandaşın AKP’nin beka söylemi konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel mecliste düzenlediği basın toplantısı, vatandaşın AKP’nin beka söylemi konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de açlık, yokluk ve yoksulluğun tartışılmaması için beka söyleminin gündeme getirildiğini belirten Özel, 31 Mart’ın belediye seçimi olduğunu ve AKP’nin iddia ettiği gibi beka seçimi olamayacağının altını çizdi.

Birçok belediyenin CHP’li başkanlar tarafından yönetildiğini hatırlatan Özel, ‘’İzmir’i yönetiyoruz, Eskişehir’i yönetiyoruz, Aydın’ı yönetiyoruz, Muğla’yı yönetiyoruz, Hatay’ı yönetiyoruz Giresun’u yönetiyoruz, Burdur’u yönetiyoruz. Ne oldu? Orada beka sorunu mu oldu?’’ diye sordu.

‘’İstanbul’u yönetemiyorlar. Ben gelirsem de çözemem trafik sorununu diyor’’ diyerek AKP’ye yüklenen Özel,  CHP ve İYİ Parti işbirliği adayı İmamoğlu’nun ise çözüm vadettiğini belirterek ‘’Ekrem İmamoğlu çözeceğim diyor. Gülümsüyor. Hakaret ediyorlar bir şey demiyor. Saldırıyorlar susuyor, gülümsüyor ve hizmet etmek istiyor’’ dedi.

Ankara’ya da değinen Özel, uzun süre AKP’den belediye başkanlığı yapan Melih Gökçek’in geçmişteki icraatlarına sözü getirdi ve şunları söyledi: ‘’Ankara’yı Melih Gökçek’ten kötü yönetecek bir organizmayı laboratuvar ortamında üretebilir misiniz? Dünyanın bütün mühendisleri bir araya gelse, Ankara’ya ondan daha çok ihanet edecek bir belediye başkanı tasarlanabilir mi? Montajlanabilir mi?  Sahaya çıkabilir mi? Yok öyle bir şey!’’

CHP ve İYİ Parti iş birliği adayı Mansur Yavaş’ın Ankara’da belediye başkanı olmasının beka ile nasıl bir ilişkisini olduğunu merak ettiğini belirten Özel, ‘’ Mansur Yavaş gibi herkesi kucaklayan ve siyaset değil, hizmet yapmaya gelen birisi Ankara’yı yönetince Türkiye’nin neden beka sorunu olsun?’’

Türkiye’de bir beka sorunu oluğunu kabul eden Özel, bunun iddia edildiği gibi Türkiye’nin değil, AKP ve MHP’nin sorunu olduğunu söyledi.