Özgür Özel: "Bu kitapçıklar okullarda nasıl dağıtılır!"

Özgür Özel: "Bu kitapçıklar okullarda nasıl dağıtılır!"
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Tayyip Erdoğan'ın Atatürk'ü eleştirdiği ve Tank Palet polemiğiyle ilgili ifadelerin yer aldığı kitapçığın okullara dağıtılmasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Kasım’da Atatürk’ü eleştirdiği konuşmasının kitapçık haline getirilerek okullara dağıtıldığı ortaya çıkmıştı.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Meclis'te yaptığı konuşmada duruma tepki gösterdi.

Erdoğan'ın "Cumhuriyet'e en büyük katkıyı şahsım ve arkadaşlarım yapmıştır" sözlerine tepki gösteren Özel, şöyle konuştu:

"Elinde bir kitapçık. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 10 Kasım Atatürk'ü anma konuşması. İletişim Başkanlığı basmış, önce Ordu'daki okullara dağıtıyorlardı. Şimdi Muğla'ya dağıtıyorlar, Aydın'a dağıtıldığı söyleniyor.

'Cumhuriyet'e en büyük katkıyı şahsım ve arkadaşlarım yapmıştır' diyor. Atatürk ve İnönü duracak, en büyük katkıyı kendisi yapmış olacak. 

14. sayfa, Atatürk Ankara'daki Meclis'i Osmanlı adına Meclis'e soktu."

'KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ DAĞITILSA KABUL EDER MİSİNİZ?'

"20. sayfa, Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nda yapılan işletme hakkı devrini diline dolayanlar, 6 milyon öğrenciye dağıtacakmış bu kitabı. 

Akıl var, insaf var. Devletin parasıyla basıp küçücük çocuğa dağıtıyor.

Sayın milletvekilleri şöyle düşünün; yıl 2024 muhalefettesiniz. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşmayı okoullarda dağıtıyoruz. Allah aşkına kabul eder misiniz? Bu olmaz artık. 12 yaşındaki çocuğun çantasına Tank Palet polemiği girmez."