Özgür Özel: "Darbe başarılı olsaydı..."

Özgür Özel: "Darbe başarılı olsaydı..."
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk'te katıldığı canlı yayında FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmalarına ilişkin "Darbe başarılı olsaydı bize darağacı düşmezse kara zindanlar düşerdi" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin bir soruya cevap veren Özel, "Darbe başarılı olsaydı bize darağacı düşmezse kara zindanlar düşerdi" şeklinde konuştu.

Özel'in açıklamaları şu şekilde:

"İstedikleri her şeyi verip, altlarına uçak, tank verip, ellerine adaletin kılıcını verip teslim edenler, bir cemaati darbe yapacağı güce getirenler 'kandırıldık' diyor. Cemaatle ayrıştığı sırada, iktidarın televizyon kapatmasına CHP bir kapı ziyareti falan yapıyorlar. Bu birbirine denk tutulacak bir iş değil. Bugün diyorlar ki, bir televizyon kanalına ziyarete gitmiş iki üç milletvekilimizi. O yüzden darbecilere destek vermişiz. O gün oraya ayrıca iki tane MHP'li gitmiş, Ulvi İzzet Yönter. Aynı ziyareti yapmışlar. Recep Tayyip Erdoğan onları gösterip de 'MHP de FETÖ'nün siyasi ayağı' demiyor. O günkü bir polisin ifadesi var. 'Buna ses çıkarmazsak bunlar Sözcü'ye, Cumhuriyet'e kayyum atarlar' dediğimizi söylüyor. MHP'liler orada itişmiş, kakışmışlar. Bugün o MHP'liler makbul, CHP'liler şeytan. CHP o gün onların darbeye teşebbüs edeceğini bilse orada olmazlardı. Oraya giden üç kişiyi sayıyor Cumhurbaşkanı. 6 kişi 1 danışman. Ama Cumhurbaşkanının 7 tane yaveri vardı 6'sı FETÖ'cü çıktı. CHP'nin elinde hiçbir şey yok. İktidar partisinin elinde her şey var."

"DARAĞACI DÜŞMEZSE…"

"Buradaki karşılıklı güvensizliğin başladığı yerin esas kaynağına gidersek bu ülke Darbeyi Araştırma Komisyonu kurdu. Darbeyi Araştırma Komisyonu'na ek süre bile vermediler. Cumhurbaşkanının talimatıyla 'arkadaşlarınız bunu sonlandırsın' dedi. MİT Müsteşarı çağırdı, Genelkurmay Başkanı çağrıldı, yollamadı. Daha sonra CHP'nin 'FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın' dediği bütün önerileri reddettiler. Biz FETÖ'nün tarihsel husumet içerisinde bir partiyiz. Biz Atatürkçüyüz, çağdaşız. Darbe başarılı olsaydı bize darağacı düşmezse kara zindanlar düşerdi."