Özgür Özel: "Erdoğan kadar Bahçeli de suçludur"

Özgür Özel: "Erdoğan kadar Bahçeli de suçludur"
AKP-MHP arasında yaşanan 'yerel seçimde ittifak' tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bugün Türkiye’de memurlar, işçiler ekonomik şartlardan eziliyorsa, bundan Erdoğan kadar Devlet Bahçeli de sorumlu" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Halk TV'de katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özel, yerel seçimlerde AKP ile MHP'nin ittifak yapmayacağını açıklamasına ilişkin olarak, "Geçmişte en ağır hakaretleri yaptıkları Tayyip Erdoğan ile kol kola girerek cumhurbaşkanı yaptılar. Kol kola girdiler ve bir tek adam rejimi getirdiler. Bugün Türkiye’de memurlar, işçiler ekonomik şartlardan eziliyorsa, bundan Erdoğan kadar Devlet Bahçeli de sorumlu. Bugün MHP, milli beka sorunu ortadan kalktığı için değil, belediye pazarlığından sonuç alamadıkları için AKP’ye sırtını döner gibi yaptı." ifadelerini kullandı.

Andımız tartışmalarına da değinen Özel, "Öğrenci Andı’nı bugün tartışmaya açarsan yarın İstiklal Marşı’nı da tartışmaya açarsın" şeklinde konuştu.

Özgür Özel'in açıklamaları şöyle:

"Erdoğan ile Bahçeli birbirine düşsün de CHP bu işten karlı çıksın diye bir beklentimiz yoktu. Ama bir öngörümüz vardı. Gördüğümüz bir gerçek vardı. Bu ittifak geçtiğimiz seçimlerde MHP yönetiminin kendi üst kadrolarını dahi şaşırtan bir çıkışla başlamıştı. Tabanlarını asla ikna edemediler. 7 Haziran’da oy veren seçmenin sadece yüzde 3’ü kaldı MHP’de. Sahada çok büyük sıkıntılar çektiler. Son seçimde ancak AKP’den gelen oyla yüzde 10 oy alabildiler. Bugün Bahçeli açıklama yapıyor, salon nasıl coşkuyla alkışlıyor. MHP, muhalefeti özlemiş falan değil. MHP milletvekilleri kendi seçmeninin refleksinden, eleştirisinden rahatsız olmuş, o görüldü. Zil takıp oynamayacağız ittifak dağıldı diye. Çünkü bugün dağıtırlar, yarın birleşirler. Geçmişte en ağır hakaretleri yaptıkları Tayyip Erdoğan ile kol kola girerek cumhurbaşkanı yaptılar. Kol kola girdiler ve bir tek adam rejimi getirdiler. Bugün Türkiye’de memurlar, işçiler ekonomik şartlardan eziliyorsa, bundan Erdoğan kadar Devlet Bahçeli de sorumlu."

"MHP BİLİYOR Kİ YÜZDE 10'U MUCİZE ESERİ ALDI..."

"Milliyetçi Hareket Partisi biliyor ki oyu yüzde 10. Yüzde 10 oyu mucize eseri aldıklarını kendileri de biliyor. MHP, kimliğini kaybettiği için seçmeniyle arasında bir bağ kalmamış bir partiye dönüştü. MHP, AKP ne istiyorsa yapıyor. Erdoğan’ı cumhurbaşkanı yaptılar ama MHP’nin istediği hiçbir şeyi, Adalet ve Kalkınma Partisi yapmıyor. Bugün MHP, milli beka sorunu ortadan kalktığı için değil, belediye pazarlığından sonuç alamadıkları için AKP’ye sırtını döner gibi yaptı."

"Üç tane istedikleri belediye verilseydi ortak hareket etmeye devam da edebilirlerdi. AKP, marta kadar bazı konularda sussaydı, bu tavır AKP’yi milliyetçi bir parti mi yapacaktı? AKP, böyle bir partidir. MHP kendini de seçmenini de kandırmasın. Hani beka sorunuydu? Ülkenin beka sorunu MHP’liler işe alınınca, MHP’li kamu personeli yükselince mi ortadan kalkıyor? Birbirinin paçasına tutunarak siyaset yaptı bunlar. Milliyetçi Hareket Partili seçmen şunu görsün: Burada başka bir tiyatro var. Erdoğan resmen MHP’ye ‘torbacıların partisi’ dedi. Saraylara taşıdığınız Tayyip Erdoğan, işine gelmedi mi size karşı nasıl bir dil kullanıyor. Cumhur İttifakı sürecek diyorlar. Şimdi bütçe geliyor. 290 AKP milletvekili var eğer MHP muhalif partiyse 306 milletvekili de muhalefette var. AKP, enflasyonun altında zam vereceği asgari ücretin bütçesini getiriyor. MHP halkla mı birlikte davranacak, sarayla mı birlikte davranacak? Önümüzdeki bütçe görüşmeleri buna şahitlik edilecek görüşmeler olacak. Bu bütçe, AKP’nin yandaş müteahhitlere para aktardığı ama vatandaşa para aktarmadığı bir bütçedir. CHP olarak bütçeye ciddi hazırlık yapıyoruz. Etkili bir muhalefet yapacağız."

İlgili Haberler